marți, 3 martie 2015

Căile ferate din Transilvania în perioada 1867 – 1914




Muzeul Civilizatiei Dacice si Romane


Magna Curia, Deva


5 martie 2015





COMUNICAT

    Joi, 5 martie 2015, ora 11,00, în clădirea Magna Curia, Muzeul Civilizaţiei Dacice şi Romane va vernisa expoziţia Căile ferate din Transilvania în perioada 1867 – 1914.
    Organizatorii acestei expoziţii itinerante sunt specialiştii de la Muzeul Tehnic şi al Transporturilor Budapesta şi cei de la Muzeul Naţional al Unirii Alba Iulia.
    Expoziţia este o incursiune în istoria căilor ferate din Transilvania, susţinută documentar şi fotografic, informaţiile puse la dispoziţia publicului vizitator contribuind la îmbogăţirea cunoştinţelor acestora despre primele căi ferate din Transilvania, iniţiatorii lucrărilor de construcţii, primele tronsoane date în folosinţă, mediul politic şi economic în care a demarat proiectul de construire a căilor ferate.
   Ansamblul expoziţional va cuprinde şi un tren în miniatură, o copie fidelă a modelelor de epocă care circulau în Ardeal şi estul Ungariei.
   Această expoziţie se doreşte o sursă ştiinţifică de date istorice despre domeniul transporturilor feroviare şi un mod de petrecere a timpului liber într-un spaţiu cultural şi educativ.
Biroul de Relaţii cu Publicul

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu