joi, 22 ianuarie 2015

La ceas aniversar




Diaspora romana


Institutul Cultural Roman Mihai Eminescu


Parlita, Ungheni, Republica Moldova


26 ianuarie 2015





    Institutul Cultural Român Mihai Eminescu la Chişinău, în colaborare cu Asociaţia Istoricilor Nicolae Iorga din raionul Ungheni, organizează o serie de expoziţii pentru a marca Ziua Culturii Naţionale şi Unirea Principatelor Române. 

   Evenimentele vor avea loc pe data de 26 ianuarie 2015 în liceele din localităţile Pârliţa şi Ungheni conform următorului program:

10.00 - inaugurarea expoziţiei Poemele Limbii Române la Liceul Teoretic Alexei Mateevici din satul Pârliţa, raionul Ungheni. Expoziția, elaborată de Muzeul Național al Literaturii Române din București și completată de ICR Chișinău, cuprinde poeme dedicate limbii române de Mihai Eminescu, Gheorghe Sion, Alexie Mateevici, Tudor Arghezi, Lucian Blaga, Vasile Voiculescu, Ștefan Augustin Doinaș, Nicolae Labiș, Nichita Stănescu, Marin Sorescu, Grigore Vieru, Ioan Alexandru, Ana Blandiana ș.a., și fotografii ale poeților.
11.30 - inaugurarea expoziţiei 25 de ani de la căderea comunismului în România la Liceul Teoretic Ion Creangă din oraşul Ungheni. Alcătuită din 15 de bannere, de dimensiuni 0,95 x 2,05 m., expoziția prezintă o serie de fotografii, mărturii și documente de arhivă, menite să reconstituie și sa aducă în atenția publicului evenimentele din anul 1989, care au dus la instaurarea unui regim democratic în România.
13.00 - inaugurarea expoziţiei Generaţia Basarabeană a Marii Uniri la Liceul Mihai Eminescu din oraşul Ungheni. Alcătuită din 25 de bannere de 0,95 x 2,10 m, cuprinde date istorice complexe formate din: fotografii, mărturii ale contemporanilor, citate despre Unirea Basarabiei și despre generația care a făcut posibil cel mai important moment din istoria poporului român - Unirea de la 1918.
***ICR Chisinau

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu