luni, 26 ianuarie 2015

Cultura motocicletelor: Studii de sociologia moto-mobilității




Lansare de carte 


Gabriel Jderu


Librăria Bastilia, București


23 februarie 2015




     Împreună cu autorul, sunt anuntati (de la ora 18:30) moto-pasionați, sociologi de prestigiu (cu identități încă secrete). Mai vine și editorul Bogdan Hrib, de la Editura Tritonic.

    GABRIEL JDERU este doctor în sociologie și conferențiar universitar la Departamentul de Sociologie, Facultatea de Sociologie și Asistență Socială, Universitatea din București. Predă cursuri de Metode și tehnici de cercetare sociologică, Sociologia corpului și Tehnici de cercetare a reclamelor. A participat în echipe de cercetare la granturi CNCSIS, UNFPA, UNICEF-Moldova, POSDRU și a fost director al grantului postdoctoral CNCSIS-UEFISCSU – Modernitate și mobilitate în România: motociclete, corp și emoții ale automobilității (2010-2012).
     A publicat cartea Introducere în sociologia emoțiilor (Polirom, 2012), a coordonat împreună cu prof.univ.dr. Septimiu Chelcea volumul Reflecția sociologică și refracția jurnalistică (Editura Economică, 2005) și este autor și coautor al mai multor capitole și studii publicate în cărți și reviste de specialitate. În prezent este interesat de cercetarea sociologică a moto-mobilității, auto-mobilității și a practicilor asociate.
     Recent a publicat articolul “Motorcycles, Body and Risk: The Motorcyclists’ Social Career” în Journal of Sociology (Sage, 2013).

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu