joi, 16 octombrie 2014

Trei teme




Arta plastică contemporană românească


Mihai Sârbulescu


Biblioteca Națională a României, București


20 octombrie - 12 noiembrie 2014





     Avem deosebita plăcere să vă anunțăm că luni, 20 octombrie, ora 19:00, în București, spațiul expozițional Symposium, Biblioteca Natională a României, Bdul Unirii nr. 22, va avea loc vernisajul expoziției personale a pictorului Mihai Sârbulescu.
    Evenimentul marchează startul unei noi direcții de dezvoltare a Proiectului Contemporanii. Pentru a servi fidel scopului declarat al proiectului, în paralel cu taberele de pictură și expozițiile de grup pe care le desfășoară periodic, va fi inițiată o serie de expoziții personale semnate de artiști români reprezentativi și formatori ai culturii actuale.
    Mihai Sârbulescu este unul dintre cei mai importanți artisti români contemporani, membru co-fondator al grupului Prolog și Doctor al Universității Naționale de Arte București. Din anul 2004 este cadru didactic la Universitatea Națională de Arte București, Secția Pictură. În 2006, ca recunoaștere a meritelor sale, a fost decorat de Statul Român cu Ordinul Național Serviciul Credincios în Grad de Cavaler.
    Expoziția intitulată Trei Teme va cuprinde un fond de aproximativ 40 de lucrări, tratând triada Vas–Clopot (simetrice, simbolice, monocrome, mecanicitate a gestului), Grădina (sonoră cromatic, exuberantă, realizată cu o anumita libertate a gestului), completate de tema Trunchiului (ca element de stabilitate, aproape abstract, gest intuitiv).
     În deschidere vor lua cuvântul Dan C. Mihailescu și curatorul expozitiei, Maria Pașc.


Vă aștepăm cu drag!

Echipa Contemporanii,
contact@contemporanii.org
www.contemporanii.org

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu