miercuri, 13 august 2014

No Limit




Arta plastica contemporana romaneasca


Singeorz-Bai


editia a 25-a, 15 august - 7 septembrie 2014





    Simpozionul international de arta contemporana artFORest NO LIMIT l l -2014 - editia a 25-a de la Singeorz-Bai s-a constituit ca un eveniment de tip anual şi şi-a propus prin artiştii pe care îi invită, să devină unul dintre cele mai importante simpozioane de arta contemporana.
    În acest sens, ideea simpozionului de la Singeorz-Bai porneşte de la principiul unităţii prin diversitate, sau cu alte cuvinte multitudinea stilistică a artiştilor invitaţi interferează pozitiv cu cadrul natural ideal, transformând-ul într-un spaţiu de creaţie comun. Hartia manuala va fi una dintre caracteristicile acestui simpozion.
    Un prim argument al acestui proiect finanţat de către Consiliul judetean Bistrita-Nasaud prin Complexul Muzeal Bistrita-Nasaud si in organizarea Muzeului de Arta Comparata Singeorz-Bai, se constituie în posibila întâlnire dintre unii artişti români şi străini, a schimbului de idei şi tehnici - caracteristici esenţiale ale unui simpozion de artă, al doilea argument îl constituie organizarea unei expoziţii de grup, găzduite de Secţia de Artă a Complexului Muzeal Bistrita-Nasaud, Muzeul de Arta Comparata Singeorz-Bai, Tg.Mures, Sibiu, Bucuresti, eveniment urmat de editarea şi tipărirea unui catalog al simpozionului.
   Aceasta manifestare de tip anual nu se înscrie în categoria acţiunilor ce se derulează în virtutea unei tematici impuse, artiştii invitaţi sunt liberi sa aleagă orice subiect doresc, cum ar fi unul de genul celui pe care deja l-au inclus în cadrul demersului artistic personal.

Participantii din aceasta editie al simpozionului artFORest NO LIMIT ll-2014 sunt :


1. RALUCA BAJENARU - Romania
2. GABRIEL BROJBOIU - Romania
3. EMIL CASSIAN DUMITRAS - Romania
4. MAXIM DUMITRAS - Romania
5. NICOLAE FLEISSIG - Franta
6. ALEXANDRU GAVRILAS - Romania
7. NESRIN KARACAN - Turcia
8. SIMION MOLDOVAN - Romania
9. STEFAN PELMUS - Romania
10. MIHAI PERCA - Romania
11. VASILE RATA - Romania
12. MIRELA TRAISTARU - Romania
13. TUDOR ZBARNEA – Republica Moldova


Locul de desfasurare: Domeniul Artelor Dosul Garciului Singeorz-Bai, 
perioada 15 august - 7 septembrie 2014
Organizator: Muzeului de Arta Comparata Singeorz-Bai
Coordonator: Maxim Dumitras – artist vizual

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu