duminică, 6 iulie 2014

Ziua Sugarului




Muzeul ASTRA


Dumbrava Sibiului


editia a IX-a, 6 iulie 2014





   Muzeul ASTRA organizează cea de-a IX-a ediţie a Zilei Sugarului, în Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului, zona Târgul de țară. Evenimentul desfășurat ca în fiecare an, în prima duminică a lunii iulie, de această dată pe 6 iulie, între orele 10:00 - 18:00, este dedicat părinţilor, celor care se pregătesc să devină părinţi, dar mai ales copiilor cu vârste cuprinse între o zi şi doi ani, care vor putea participa la concursurile deja renumite: Cross-ul Bebe, pe mochetã (de-a buşilea), Cross-ul Bobocel, Miss şi Mister Bebe, Miss şi Mister Bobocel.
     Pentru mămici şi tătici sunt pregătite concursuri instructive şi distractive (Mămica ŞtieTot, Tăticul Priceput), dar şi ședințe de consiliere pre- şi postnatală și parenting – arta de a fi părinte. Asociația Mâini Unite - din dragoste pentru copii va pune la dispoziția mamelor care alăptează un cort special amenajat în acest scop și va oferi consiliere specifică pe tot parcursul evenimentului. Consilierul în alăptare Gabriela Stănescu va aborda tema adaptării alăptării la puseele de creștere și cunoașterea ritmului copilului. Asociația Mâini Unite - din dragoste pentru copii va înmâna broșuri conținând informații despre diversificarea alimentelor și consiliere psihologică în diferitele probleme specifice vârstelor de 0-2 ani. Psihologul clinician Oana Vasiu va oferi câștigătorilor locurilor I la concursurile evenimentului, câte o ședință gratuită de consiliere psihologică pentru copil și familie.
    Centrul de învățare a limbii engleze Helen Doron va organiza, şi în acest an, diverse ateliere, activităţi şi jocuri în limba engleză, punctul forte constituindu-l prezentarea interactivă a cursurilor în limba engleză pentru bebeluşi.
    Agenția Națională ANTIDROG, colaborator de încredere al Muzeului ASTRA și al Zilei Sugarului, implicit, va sensibiliza un număr cât mai mare dintre participanţii la eveniment prin implicare în activităţi specifice de prevenire a consumului de droguri legale şi ilegale, de substanţe noi cu efect psihoactiv, denumite generic „etnobotanice”, şi va pleda pentru adoptarea unui stil de viaţă sănătos, ce implică un grad mărit de responsabilitate civică.
    Accesul este gratuit pentru familiile (2 însoțitori) cu copii între 0 și 3 ani. De asemenea, vor avea intrare liberă copiii cu vârsta de până la 14 ani. Aşadar, vă așteptăm duminică, 6 iulie, în Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului, cu mic, cu mare, cu suzeta la purtător, pentru o sărbătoare a fragedei copilării!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu