vineri, 6 iunie 2014

Canalul Dunăre-Marea Neagră. Un cimitir programat




Muzeul Județean de Istorie și Artă Zalău


Muzeul de Artă Ioan Sima, Zalău


27 mai 2014





   Pe data de 27 mai 2014, începând cu ora 13,00, la Muzeul de Artă Ioan Sima din Zalău a fost vernisată expoziția Canalul Dunăre Marea Neagră. Un cimitir programat, realizată de Fundația Academia Civică, în colaborare cu Muzeul Județean de Istorie și Artă-Zalău și Fundația Corneliu Coposu, filiala Sălaj. 
   Evenimentul s-a înscris în seria celor dedicate împlinirii centenarului nașterii Seniorului Corneliu Coposu, personalitate marcantă a secolului XX, care s-a născut în localitatea Bobota, județul Sălaj.  
   La vernisaj au participat personalități marcante ale culturii românești, printre care amintim prezența distinsei doamne Ana Blandiana, președintele Fundației Academia Civică, a domnului Romulus Rusan, directorul științific al fundației, Ioana Boca, director executiv şi Virginia Ion, secretar ştiinţific. De asemenea, a participat un numeros public zălăuan şi elevii şcolii Corneliu Coposu din Zalău, singura școală din țară care îl are ca patron spiritual pe Corneliu Coposu.
   Expoziția itinerată la Zalău prezintă istoria unui genocid: distrugerea elitelor societății românești, cuprinse cu termenul infam de "burghezie”, fie că erau culturale sau politice, fie preoțești, militare, țărănești sau muncitorești.
  La finalul vernisajului elevii școlii Corneliu Coposu au prezentat un scurt recital de muzică și poezie.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu