vineri, 16 mai 2014

Portocala mecanica




Lansare de carte


Anthony Burgess


Libraria Humanitas, Cismigiu, Bucuresti


20 mai 2014




   Marţi, 20 iunie, ora 19.00, vă aşteptăm la Librăria Humanitas de la Cişmigiu împreună cu Marius Chivu, Simona Kessler, Angelo Mitchievici, Andreea Răsuceanu şi Denisa Comănescu să vorbim despre unul dintre romanele-cult ale secolului XX, Portocala mecanica de Anthony Burgess.
  Evenimentul este prilejuit de apariţia romanului în colecţia Raftul Denisei într-o editie de colectie, cartonată tiparită în conditii grafice deosebite, ediţie ce marchează aniversarea de 50 de ani de la apariţia cărţii.
  Traducerea din engleză este semnată de Carmen Ciora şi Domnica Drumea dupa ediţia revizuită de Andrew Biswell.
  Ediţia jubiliară, alcătuită de Andrew Biswell, cuprinde romanul revizuit după manuscrisul original din 1961 comparat cu mai multe variante publicate în timp, însoţit de Prologul şi Epilogul scrise de Anthony Burgess în anii '80 pentru versiunea dramatică, de eseuri, articole şi fragmente inedite din interviuri ale scriitorului care ţin de geneza, transpunerea cinematografică şi scenică a cărţii, precum şi de recenzii semnate de mari autori. 
  Portocala mecanică a fost ecranizată de Stanley Kubrick în 1971, într-un film celebru, avându-i în rolurile principale pe Malcolm McDowell, Patrick Magee şi Michael Bates.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu