luni, 7 aprilie 2014

Startpoint Prize 2013




Arta plastica contemporana 


Victoria Art Center, Bucuresti


10 aprilie - 3 mai 2014






Arbor vitae Foundation și Victoria Art Center vă invită la vernisajul expoziției

STARTPOINT PRIZE 2013 @ BUCURESTI
O selecție care cuprinde absolvenți ai academiilor de artă din Europa

Artiști: 

Mihai Baltac (UNA București), (VŠUP Praga), 
Karen Kramer (Goldsmiths Londra), Nicoleta Moise (UNA București), 
Jaakko Pallasvuo (KUVA Helsinki), Marijke de Roover (KASK Gent), 
Abigail Sidebotham (RCA Londra), Jurian Vermoolen (GRA Amsterdam)

10 aprilie - 3 mai 2014
Vernisaj: Joi, 10 aprilie 2014, 19.00
Victoria Art Center, Calea Victoriei 12C
www.artvictoria.ro
www.startpointprize.eu


   În cei unsprezece ani de existență, StartPoint a evoluat de la o expoziție a absolvenților de artă din instituțiile cehe, la un proiect care urmărește artiștii tineri din toată Europa. În acest an, echipa de curatori a evaluat 35 de universități de artă din 16 țări europene, cele mai interesante proiecte ale absolvenților fiind prezentate într-o expoziție finală la Praga. În ziua vernisajului, un juriu internațional a acordat premiul și mai multe mențiuni onorifice.
   În afara de prezentarea tinerilor artiști emergenți, prin acest proiect se dorește crearea unei platforme de schimburi între aceștia și specialiști, dincolo de frontiere, tradiții și genuri. Această convergență este facilitată și de un program de rezidențe artistice acordate finaliștilor premiați, precum și de numărul mereu crescut de prezentări europene realizate. După expozițiile de la DOX Centre for Contemporary Art din Praga, Zwarte Zaal of KASK, Gent, Arti et Amicitiae, Amsterdam și Hit Gallery din Bratislava, StartPoint Prize are plăcerea să prezinte selecția sa curatorială la București.
   STARTPOINT a fost susținut de Programul Culture al Uniunii Europene și de Ministerul Culturii al Republicii Cehe. Rezidența Terezei Fišerová este susținută de Centrul Cultural Ceh.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu