luni, 7 aprilie 2014

La ceas aniversar




Anul Camil Petrescu


Muzeul de Arta Cluj-Napoca


9 aprilie 2014





    În luna aprilie, când se împlinesc 120 de ani de la nașterea lui Camil Petrescu (9 aprilie 1894), Fundația Culturală ce-i poartă numele și revista Teatrul azi (continuatoarea publicației înfiinţate de scriitor în 1956)  și-au propus să-l sărbătorească într-un cadru deosebit.
   Programul aniversar se desfășoară sub egida Uniunii Scriitorilor din România la Cluj-Napoca, Timișoara și București, cu sprijinul generos al Muzeului Național al Literaturii Române, Muzeului de Artă Cluj-Napoca, Teatrului Național București și Teatrului Național Mihai Eminescu din Timișoara.
   Programul va debuta la Muzeul de Artă Cluj-Napoca care va găzdui miercuri, 9 aprilie, 2014, de la  ora 17:00, o primă întâlnire cu opera lui Camil Petrescu. 
   Compozitorul Cornel Țăranu va dărui publicului un moment muzical pe versurile autorului, în interpretarea soliștilor Ramona Eremia și Cristian Hodrea, precum și a ansamblului Ars Nova (dirijor Cornel Țăranu), iar actorii Miriam Cuibus, Kézdi Imola, Sorin Leoveanu și Bogdán Zsolt vor oferi un moment poetico-teatral. Vocea scriitorului citind din romanul Un om între oameni se va face auzită în acest context configurat de scriitorul Ion Vartic și criticul de teatru Florica Ichim.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu