miercuri, 30 aprilie 2014

Concursul de Pian Irina Satchi




Asociatia Culturala Irina Satchi


Ramnicu Valcea


editia a VII-a, 2 - 3 mai 2014





    Vă așteptăm vineri, 2 mai 2014, ora 14:00, la Liceul de Arte Victor Giuleanu pentru Deschiderea concursului cu recitalul de pian susținut de Caloianu Mihail,știgătorul ediției precedente.
   De la ora 19:00 vă așteptăm la Biblioteca Județeană Antim Ivireanul pentru lansarea de carte: Constantin Silvestri, autor Lavinia Coman.
   Sâmbătă, 3 mai vă invităm de la ora 19:30 la Filarmonica Ion Dumitrescu pentru Concertul Laureaților!
   Intrarea este gratuită pentru toate evenimentele concursului! Vă așteptăm cu drag!
   Mulțumim partenerilor principali fără de care nu ne-am fi putut întâlni: Filarmonica Ion Dumitrescu și Liceul de Arta Rm.Valcea Victor Giuleanu!
   Mulțumim sponsorului Rotary Club Râmnicu Vâlcea pentru asigurarea Trofeului Irina Șațchi în valoare de 1000 Euro! Familiei Paloși pentru realizarea trofeelor pentru premiile I !
   Mulțumim partenerilor Biblioteca Județeană Antim Ivireanul și Editurii Grafoart!
   Mulțumim Radio România Muzical pentru parteneriatul media și presei locale!
Ne vedem la Concurs!



   IRINA ȘACHI e un simbol. Pentru că şi-a pus toată agoniseala spirituală şi materială dintr-o viaţă în serviciul unei idei. Visul ei a fost acela de a face posibil ca toţi copiii talentaţi să aibă acces la muzică învăţând să cânte la pian. A crescut mici pianişti fără număr, ca într-o „pepinieră”, cum constatau cu uimire colegele ei, vestite profesoare de pian, care-i preluau şi-i continuau misiunea. Credinţa în această misiune i-a îndreptat fiecare pas, fiecare gest şi a determinat-o să facă zâmbind sacrificii incredibile. Dacă vreţi să vă imaginaţi cum arată un misionar fanatic pentru o idee, gândiţi-vă la această făptură firavă şi vulnerabilă, care nu odată a putut să mişte munţii din loc (desigur, munţii nepăsării şi ai ignoranţei suficiente) pentru a conduce un elev promiţător mai aproape de performanţa aşteptată. Ceea ce a înfăptuit Irina Şaţchi nu poate fi cuantificat şi nici măcar apreciat îndeajuns. Spiritul ei generos, scăldat în lumina pasiunii pure, planează asupra celor ce se întâlnesc pentru a şaptea oară la Rm. Vâlcea, la Concursul de pian care-i poartă numele. (Lavinia Coman)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu