vineri, 25 aprilie 2014

Book Expo America




Diaspora romana


Claudia Serea


Javits Center, New York, S.U.A.


31 mai 2014





   Scriitoarea Claudia Serea, poetă, traducătoare și bună cunoscătoare a creației confraților ei, va fi prezentă la Book Expo America sâmbătă, 31 mai 2014, când va vorbi despre cele trei cărți ale sale cu care participă la târg: Angels & Beasts (Îngeri și Bestii), A Dirt Road Hangs From the Sky (Un drum de țară atârnă din cer), The System (Sistemul) și va acorda autografe colecționarilor de semnături celebre în devenire.
   Târgul de carte va avea loc la Javits Center, în perioada 28-31 mai 2014. B.E.A este cel mai important târg de carte din spaţiul nord-american la care România participă pentru prima dată anul acesta.




Despre Claudia Serea:

   Claudia Serea a emigrat în Statele Unite în 1995. Scrie predominant în limba englezã, iar poeziile și traducerile ei sunt publicate în jurnale literare ca: New Letters, 5 a.m., Meridian, Harpur Palate, Word Riot, Blood Orange Review, Cutthroat, Green Mountains Review, și multe altele.
   Serea a fost nominalizată de patru ori pentru premiile Pushcart și Best of the Net. Este autoarea volumelor To Part Is to Die a Little (Cervená Barva Press), Angels & Beasts (Phoenicia Publishing, Canada, 2012) si A Dirt Road Hangs From the Sky (8th House Publishing, Canada), și a plachetelor The System (Cold Hub Press, Noua Zeelanda, 2012), Eternity’s Orthography (Finishing Line Press, 2007) și With the Strike of a Match (White Knuckles Press, 2011).


    Împreunã cu Paul Doru Mugur și Adam J. Sorkin, Serea a co-editat și co-tradus The Vanishing Point That Whistles, an Anthology of Contemporary Romanian Poetry (Talisman Publishing, 2011). A tradus de asemenea volumul Adinei Dabija, Beautybeast (NorthShore Press, Alaska, 2012). În 2013, Serea a înființat și editează de atunci blogul de traduceri The National Translation Month: http://nationaltranslationmonth.tumblr.com/


    Claudia Serea face parte din grupul de poeți The Red Wheelbarrow și este una dintre curatorii seriei de poezie the Williams Poetry Readings de la Williams Center din Rutherford, New Jersey. 
Serea locuiește în New Jersey și lucrează la New York.


Mai multe detalii pe blogul ei personal:

***Romanian Cultural Institute New York

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu