joi, 6 martie 2014

Femei de altadata, femei pictate, femei fotografiate




Muzeul Municipal Campulung


10 martie 2014



   Luni, 10 mattie 2014, ora 16.30, la Muzeul Municipal Câmpulung –Secția de Istorie, vor avea loc două manifestări culturale dedicate Zilei Internaționale a Femeii.
   Primul îl constituie vernisajul expoziției temporare Femei de altădată, femei pictate, femei fotografiate. Cuvântul de deschidere va susținut de Alexandru Oprea, director, iar muzeograful Cătălin Stănescu va face prezentarea expoziției. 
   Expoziția transpune, simbolic, atât contrastul cât și congruența dintre femeia urbană – emancipată, rafinată și conștientă de rolul ei în societate – și femeia rurală, percepută tradiționalist și conservator în preocupările și îndatoririle sale. Vizitatorul va aprecia cu siguranță piesa centrală a expoziției, autoportretul pictoriței Elena Petraglu Deșliu, etalon al artistei cultivate, mândre și apreciate, alături de alte tablouri în diferite ipostaze ale vieții feminine.    Obiectele care fac inerent parte din viața femeii muscelene de altădată vin de asemenea să întregească tema expozițională propusă.
   Vernisajul va fi completat, cum altfel, de un concert susținut de elevii Școlii de Muzică din Câmpulung, cu un repertoriu din care nu lipsesc muzica clasică, dar și cea folclorică.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu