luni, 24 martie 2014

Basarabia si aliatii incompatibili




Institutul de Sociologie al Academiei Romane


Casa Academiei, Bucuresti


25 martie 2014





  Marți, 25 martie, de la ora 11:00, la Casa Academiei, Institutul de Sociologie al Academiei Române, va avea loc o conferință publică, Basarabia și aliații incompatibili, unde invitat special va fi istoricul Larry L. Watts.
   Amfitrion va fi Prof. Univ. Dr. Ilie Bădescu,acesta facand o expunere privind Românii de Pretutindeni, în Noua Enciclopedie a României.
   Prof. Univ. Dr. Larry L. Watts va prezenta, în premieră, noua sa lucrare, Aliaţi incompatibili. România, Finlanda şi al Treilea Reich. Acesta va fi cel de-al treilea volum al istoricului american, după Ferește-mă, Doamne, de prieteni – Războiul clandestin al blocului sovietic cu România (2011) și Cei dintâi vor fi cei din urmă. România și sfârșitul Războiului Rece (2013).
   Larry Watts a călătorit deseori în Europa de Est şi în URSS înainte de 1989. Ulterior a asistat oficiali din România la înfiinţarea Colegiului Naţional de Apărare şi a conlucrat cu mai mulţi miniştri români ai Apărării şi şefi de stat major privind reforma în domeniul armatei, cooperarea cu Parteneriatul pentru Pace şi integrarea în NATO.
   În 1990 şi 1991 a fost şeful Biroului IREX din Bucureşti, iar până în 1997 a fost senior consultant al Project on Ethnic RElation (PER) şi director al Biroului PER din România. Între 2001–2004 a activat drept consultant pentru reforma sectorului de securitate pe lângă consilierul prezidenţial pentru securitate naţională din România.
***activenews.ro via Victor Roncea

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu