joi, 27 februarie 2014

Ne auzim la Majestic




Lansare de carte


Annie Musca: Dan Puican - Radioul este viata mea


Clubul Ramada Majestic, Bucuresti


3 martie 2014





   Redacția Teatru a Societății Române de Radiodifuziune și Editura Adevărul Holding vă invită luni, 3 martie 2014, la ora 11.00, la Clubul Ramada Majestic de pe Calea Victoriei din București, la lansarea volumului Dan Puican – Radioul este viaţa mea de Annie Muscă, apărut la finele anului trecut la Editura Adevărul Holding. Evenimentul este programat în cadrul proiectului Ne auzim la Majestic, organizat de Redacţia de Teatru şi Ramada Majestic Bucureşti și va fi moderat de cunoscutul om de radio Costin Tuchilă.
   "Epoca de aur a teatrului radiofonic îşi datorează strălucirea şi gloria minunatului Dan Puican, a cărui viaţă s-a confundat, timp de o jumătate de secol, cu destinul instituţiei pe care a slujit-o cu fidelitate şi credinţă”, spune Radu Beligan în prefaţa cărţii. Lansat ca actor, în 1956 şi făcând parte din ceea ce posteritatea a numit „
"Promoţia de Aur” a Teatrului românesc, fiind coleg, printre alţii cu George Constantin, Amza Pellea, Mircea Albulescu, Draga Olteanu Matei şi Victor Rebengiuc, Dan Puican a preferat să treacă în spatele scenei pentru a marca, definitiv şi diferit decât şi-ar fi închipuit la ora absolvirii UNATC, teatrul românesc.
    Volumul dedicat de Annie Muscă lui Dan Puican, prezintă, într-o formulă monografică inedită, în care sunt incluse rememorări și convorbiri cu Dan Puican, cele mai importante momente ale vieţii unuia dintre cei mai importanți regizori de teatru radiofonic, de la copilăria petrecută în Olteniţa natală la emoţia primului contact cu scena de teatru şi de la pasiunea sa pentru teatru, dar şi pentru şofat, până la marile turnee mondiale organizate în compania unor actori de neuitat pentru orice român. Volumul s-a bucurat de un real succes de public la Târgul de Carte Gaudeamus 2013, acolo unde a avut loc şi lansarea oficială și la întâlnirea organizată la Centrul de Presă al Societății Române de Radiodifuziune.
   Lansarea se va bucura de prezenţa unora dintre marii actori ai teatrului românesc, cu care Dan Puican a colaborat la cele peste 1000 de piese şi scenarii radiofonice cărora le-a dat viaţă în cariera sa, a regizorului Dan Puican și a autoarei cărții.
   Originară din Odobeștii Vrancei, Annie Muscă a studiat limba franceză în Țara Cantoanelor în anii ’90. A revenit din Fribourg-ul helvet cu nostalgia anilor ’70 și a lansat un original proiect de biografii. Pasionată de viețile altora, se convertește la o profesie aproape inexistentă în România, aceea de biograf.
   În 2008, a publicat prima biografie autorizată a omului de televiziune Tudor Vornicu, urmată de Dan Mihăescu. Spovedania unui umorist (Focșani, Editura TERRA, 2011), Ion Miclea. Povestea unui fotograf (Editura Biblioteca Bucureştilor, 2012), Dumitru-Dorin Prunariu, biografia unui cosmonaut (București, Editura Adevărul Holding, București, 2013), unica biografie dedicată singurului cosmonaut român.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu