sâmbătă, 15 februarie 2014

Din suflet pentru mama




Diaspora româna


Grupul vocal Trăistuța


Dublin, Irlanda


9 martie 2014







   Cel dintâi cuvânt, cel mai îndrăzneț pas, cel mai dulce zâmbet, cel mai cald suflet, cea mai arzătoare dorință, cel mai tainic vis... În toate o regăsim pe mama.
   Spectacolul Din suflet pentru mama, organizat de către Grupul Vocal Trăistuța va cânta dorul de mamă, de casa părintească, de cărăruia ce ne-a călăuzit pașii, aducând la Dublin, nu numai puritatea folclorului românesc, ci, mai ales, sentimente pure și trăiri autentice românești. Cea de-a doua ediție va aduna pe scenă artiști din Dublin, Germania, dar și de pe meleagurile natale.
    Renumită în întreaga lume pentru măiestria ei, naista Petruța Cecilia Kupper, va purta pe Insula de Smarald tot ceea ce maestrul Gheorghe Zamfir i-a transmis în anii în care i-a fost profesor. Interpreta care a emoționat până la lacrimi publicul german, în cadrul show-ului Germania caută talente (Das Supertalent), va concerta, în premieră, la Dublin, pe data de 9 martie. Câștigatoare a numeroase premii, Petruța a susținut peste 60 de spectacole live în Europa, cucerind audiența cu naiul ei fermecat.
     Vocea inconfundabilă a interpretului de muzică populară Daniel Rosalim ne va desfăta auzul cu melodii tradiționale din Mărginimea Sibiului și de pe Valea Târnavelor. Membru al Ansamblului Profesionist Junii Sibiului, Daniel ne va încânta cu ale sale cântece de joc și voie bună, transmițând veselia și mândria de a fi român.
    Un nume cu rezonanță la Dublin, solista Cristina Marinescu, va completa buchetul de nestemate din folclorul românesc. Cristina s-a dedicat muzicii populare la vârsta de 13 ani, fiind selectată în Ansamblul Cibinul, sub îndrumarea profesorilor Ioan și Silvia Macra, pentru ca în anul 2000 să se alăture Amsamblului Călușerul din Orlat, unul dintre cele mai vechi și prestigioase din România, devenit mai târziu Jidvei România.
    Și cum un spectacol dedicat mamei ar fi searbăd fără copii, Grupul Vocal Trăistuța, căruia coordonatoarea Cristina Marinescu i-a dat viață în anul 2011, va aduce pe scena de la Red Cow Moran Hotel entuziasmul, puritatea, frumusețea și bucuria din sufletele copiilor, mesageri ai portului românesc pe insula Sfântului Patrick, răspândind în inima Dublinului frumusețea cântecului de acasă.
    Dintr-un spectacol de suflet nu putea lipsi jazz-ul, cu toată emoția pe care acest gen de muzică o aduce publicului. Dedicată muzicii de la vârsta de 5 ani, Aleka studiază jazz-ul la Newpark Music Centre, având numeroase apariții pe scene mari din România și Irlanda. Artista care a avut privilegiul de a înregistra pentru coloana sonoră a filmului Youth without Youth al lui Francis Ford Copolla, va cânta în spectacolul nostru, acompaniată de saxofonistul Lasha Sakvarelidze.
    Spectacolul va fi prezentat de către actorul Florian Zapra, cunoscut și ca producător al Festivalului internațional de muzică și film de scurtmetraj din Dublin.
    Vă așteptăm cu inimile deschise să fiți alături de noi pe 9 Martie, la spectacolul Din suflet pentru mama, un spectacol care pornește de la inimile noastre, căutându-și ecoul în inimile dumneavoastră!
Biletele pot fi procurate din urmatoarele locuri:
Alimentara Romaneasca Blanchardstown, Alimentara Ardeleneasca, 
MizzoniPizza Bray si MizzoniPizza Blanchardstown, 
Magazinele Moldova (38 Capel Street, Dublin 1; si Blanchardstown: 
Coolmine Ind. Est vi-s a vi de Mizzoni)!

Puteti face si Rezervari la nr-le de tel:
0876 945 347
0899 738 338
0892 164 718
Va asteptam cu mult drag!
***Stefania Cristina Tarean

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu