vineri, 28 februarie 2014

Pe simezele constantene




Arta plastica contemporana romaneasca


Salonul de Primavara


Hotel IBIS, Constanta


2 martie 2014





   Membrii Uniunii Artiştilor Plastici (UAP) - Sucursala Constanţa întâmpină anotimpul mugurilor şi al florilor cu o expoziţie amplă, menită să ţină departe astenia de sezon: Salonul de Primăvară. 


  Lucrările de grafică şi pictură ale celor 16 expozanţi se găsesc deja pe simeze, dar vernisajul va avea loc duminică (2 martie), de la ora 15.00, la hotelul Ibis, unde spectacolul cromatic va fi întregit de unul muzical. Vor prezenta emoţii de primăvară, pe portativ, trupa Poze cu Sunet şi mezzosoprana Gabriela Dobre, acompaniată de formaţia Mandolinata a Casei de Cultură a Sindicatelor. Vernisajul va fi susţinut de muzeograful Geta Deleanu.


***telegrafonline.ro

Extraordinary People - Extraordinary Portraits




Prezente romanesti peste hotare


Alexandru Darida


Institutul Cultural Roman, New York, S.U.A.


mai - iunie 2014




***Claudia Moscovici via Florescu Ana-Elisabeta

Targ de martie



Casa de Cultura a Sindicatelor, Galati


7 - 9 martie 2014





  Va invitam sa sarbatorim impreuna primavara, femeia dar si sarbatoarea crestina a Sfintilor 40 de Mucenici pe platoul din fata Casei de Cultura a Sindicatelor Galati din 7 pana in 9 martie 2014.
   Vor fi prezenti producatori, mestesugari, artizani si colectionari din toate zonele tarii cu multe bunatati si cadouri tocmai potrivite pentru cele dragi !

Detalii: 0735 441 303/4
***Piata Taraneasca

Traditional Erotic Art




Prezente romanesti peste hotare


Raluca Vulcan


Concorde Art Gallery, Paris, Franta


8 martie - 26 aprilie 2014




Invitație la Carnaval




Diaspora română


Comunitatea Românăa Sfântul Ștefan cel Mare


Atena, Grecia


1 martie 2014




   Comunitatea Romana Sfantul Stefan Cel Mare va invita la CARNAVAL, sambata, 1 martie, incepand cu ora 18:00. Muzica, dans si voie buna pentru cei mici dar....sunt asteptati si "cei mari"!!!
Va asteptam cu drag!

Insemnari din Grecia




Arta plastica contemporana romaneasca


Hotel Capital Plaza, Bucuresti


4 martie - 10 aprilie 2014





  Suntem bucurosi sa va invitam marti, 4 martie 2014, ora 19:00, intr-un cadru unde rafinamentul si eleganta definesc coordonatele esentiale ale bunului gust – Hotel Capital Plaza, Bd. Iancu de Hunedora nr. 54 – pentru a participa la deschiderea expozitiei de pictura Insemnari din Grecia.
   Expozitia reuneste cinci artisti care dau artei romanesti statut de europenitate: Alexandru Antonescu, Crinela Antonescu, Dorin Coltofeanu, Teodora Coltofean si Mihai Sarbulescu.
   Lucrarile prezentate in aceasta expozitie, sunt dedicate magiei spatiului elen si sunt realizate in tabara de pictura organizata in cadrul proiectului Contemporanii, in luna octombrie a anului 2013.
   Alaturi de lucrarile celor cinci artisti, vor fi incluse in cadrul expozitiei fotografii care surprind actul creativ intr-o maniera artistica realizate pe parcursul taberei de fotograful Cristian Macovei.
   Expozitia poate fi vizitata in perioada 4 martie – 10 aprilie, la Hotel Capital Plaza, Bd. Iancu de Hunedora nr. 54, un loc unde arta se simte ca la ea acasa.
Va asteptam cu drag.

***Contemporanii

Opus Quadratum




Arta plastica contemporana romaneasca


Venus Marian Mateescu


Mogosoaia


2 - 22 martie 2014





   Primaria Municipiului Bucuresti prin Centrul Cultual Palatele Brâncovenești invită bucureștenii duminică 2 martie, ora 16:00, la deschiderea expoziției de sculptură în metal semnată Marian V. Mateescu.
   Tehnică de construcţie romană, Opus Quadratum, a inspirat prin articularea suprafeţelor de fragmente/mozaic, tectonica formelor, tema şi arhitectura expoziţiei. Este un discurs care surprinde elementul axial (tensiunea paradoxală a raportului intre verticală şi orizontală, tensiunea centrului) în a cărui tipologie se înscriu Coloanele, Mărul, Omul, Cubul. Astfel imaginat, spaţiul plastic devine o grădină primordială ale cărei elemente sunt figurate cu aparenţă vegetală, animală şi minerală. Structura pătratului (a "unghiului drept") se articulează şi se multiplică ubicuu în raporturi formale şi decorative, configurându-se în varii suprafeţe şi sintaxe, afirmând crucea ca tip de articulare fundamental în expresia şi aerul spaţiului bizantin. În seria de lucrări Împărţituri, crucea ca înmulţire sau împărţire a pătratului, instituie raporturi estetice asumate ontologic spațiului bizantin, ca spatiu creștin.
  Expunerea surprinde și un anumit tip de asamblaj caracteristic artei bizantine, ce combină volume, materii și texturi ale unor fragmente arhitecturale sau obiectuale refolosite și recontextualizate în forme și sintaxe cu o expresie postmodernă.
 Prezinta: Doina Mandru

Working with Fennario




Prezente romanesti peste hotare


Oana Maria Cajal


Centaur Theatre Gallery, Montreal, Canada


25 februarie - 23 martie 2014







   Institutul Cultural Roman New York anunţă cu bucurie deschiderea expoziţiei dramaturgului, poetei şi ingenioasei artiste plastice Oana Maria Cajal, intitulată Working with Fennario.    Expoziţia este deschisă la Centaur Theatre Gallery (Old-Montreal, Canada) între 25 februarie-23 martie 2014.
  Ne bucurăm pentru succesul artistei şi în acelaşi timp regretăm că Oana Maria Cajal nu a venit cu o expoziţie la ICR New York.

Retrospectiva




Arta plastica contemporana romaneasca


Teodor Valenciuc


Muzeul Judetean, Galeriile de Arta Stefan Luchian, Botosani


martie 2014





Comunicat de presă

   Muzeul Judeţean Botoşani găzduieşte, în perioada 1 – 30 martie 2014, în spaţiul Galeriilor de Artă Ştefan Luchian Botoşani, expoziţia personală Retrospectivă a artistului plastic botoşănean Teodor VALENCIUC, cu lucrări de grafică şi pictură.
   Născut pe pe 1 martie 1930, în Ştiubieni, judeţul Botoşani, Teodor Valenciuc a absolvit în anul 1965 Facultatea de Arte Plastice din Iaşi şi este membru al Uniunii Artistilor Plastici din România.
În anul 1969 artistul deschide prima expoziţie personală, de pictură, la sediul Muzeul Judeţean Botoşani, urmată - în aproape jumătate de secol de activitate artistică - de numeroase expoziţii personale şi de grup, precum :
Expoziţii personale în: 1973 - Secţia de Artă Botoşani (pictură şi grafică), 1974 – Suceava (pictură şi grafică), 1975 – Teatrul Mihai Eminescu Botoşani (pictură), 1982 şi 1985 - Galeriile de Artă Ştefan Luchian Botoşani (pictură), 1986 - Galeria de Artă Alexandru Lăpuşneanu Iaşi (pictură), 1997 –Dintre sute de imagini, Galeria de Artă Luceafărul Botoşani, 2000 – Expoziţia retrospectivă Trecut-au anii …, Galeriile de Artă Stefan Luchian Botoşani; 2004 – Cine suntem, de unde venim, unde mergem, Galeriile de Artă Ştefan Luchian Botoşani;
Expozitii de grup: în 1968, 1970, 1972 - Bacău, Botoşani, Suceava; 1975 – Artişti plastici botoşăneni, Muzeul Judeţean Botoşani, Galeria de Artă Cupola Iaşi; 1971, 1976, 1978 - Participări la Voroneţiana, Muzeul Suceava; 1985 – Peisajele Moldovei, Galeriile de Artă Ştefan Luchian, Botoşani; 1989 – Plasticieni contemporani din Botoşani - Căminul Artei, Bucureşti; 2001 – Voroneţiana, Muzeul Suceava.
   De asemenea Teodor Valenciuc participă şi la expoziţii de grup naţionale, în: 1979, 1981, 1983 - la Saloanele naţionale de pictură şi grafică, de la Sala Dalles, Bucureşti şi în 1984, 1986 – la Bienale de pictură şi grafică, Sala Dalles, Bucureşti şi la tabere de creaţie organizate de Uniunea Artiştilor Plastici din România la : Portiţa – Jurilovca, Măgura Bacăului – Tescani, Agafton, Ipoteşti.
   Lucrări ale artistului botoşănean, pentru care a fost remarcat şi premiat, se află în colecţii particulare din România, Grecia, Franţa, Irlanda sau Canada.
  Alături de alţi artişti plastici , Teodor Valenciuc a iniţiat organizarea Cenaclului de Artă Plastică Ştefan Luchian şi diverse Colocvii de artă plastică cu prilejult taberelor organizate la Agafton, Ipoteşti şi Ştefăneşti.
   Activitatea artistică a fost susţinută şi de o îndelungată carieră didactică. Astfel, în 1965, Teodor Valenciuc va fi cel care pune bazele Secţiei de Artă Plastică a Şcolii Populare de Artă Botoşani, iar în 1968 devine primul profesor al Liceului de Artă Botoşani, care a contribuit la înfiinţarea de Artă plastică, printre numeroşii săi elevi săi numărându-se şi artiştii plastici Dumitru Agavriloae şi Mihai Pastramagiu.
   Pasionat de frumos, de muzică şi de literatură, Teodor Valenciuc va aborda şi critica de artă, făcând aprecieri şi prezentând articole în publicaţii de specialitate.
   Artistul Teodor Valenciuc revine pe simezele botoşănene, după o altă "restrospectivă” vernisată în 14 iunie 2010, tot în spaţiul Galeriilor de Artă Ştefan Luchian, cu o expoziţie interesantă, cu peste 40 de lucrări de grafică şi pictură, în care ponderea o deţin lucrările de grafică.

Vernisajul va avea loc sâmbătă, 1 martie 2014, ora 11:00,
 la Galeriile de Artă ,Ştefan Luchian Botoşani 
(Str. Piaţa Revoluţiei nr. 13, telefon 0231/514197).

Program de vizitare: zilnic 9:00 – 17:00

Întocmit,
Muzeograf Ana FLORESCU

Seară de Literatură și Muzică




Lansare de carte


Romița Mălina Constantin: Încă un adagio


Carousel Cafe, București


9 martie 2014





***Marian Dragomir

Martisor traditional la Palatele Brancovenesti




Centrul Cultural Palatele Brancoveensti


Mogosoaia


28 februarie - 2 martie 2014





   Primaria Municipiului Bucuresti, prin Centrul Cultural Palatele Brancovenesti, organizeaza in perioada 28 februarie – 2 martie, o serie de spectacole ce au ca teme venirea primaverii si ziua femeii.
   In prima zi, pe 28 februarie, copii din centrele de plasament si scolile bucurestene impreuna cu educatoarele si profesoarele lor vor fi invitatii speciali ai evenimentului. Cei mici se vor bucura de un spectacol realizat de copii talentati, care vor sustine minirecitaluri, dar si reprezentatii de dans modern. De asemenea, acestia vor avea posibilitatea sa confectioneze martisoare si felicitari, in cadrul atelierelor de creatie organizate la Palat si se vor bucura de momentele de teatru si magie create special pentru ei. Spectacolele vor avea loc pe o scena amplasata in interiorul unui cort, amenajat in curtea domeniului brancovenesc.
   Pe 1 martie, artisti ai Teatrului de Opereta si Musical Ion Dacian vor prezenta spectacolul – colaj de chansonete, Paris, mon amour. Un act artistic inedit va fi si cel prezentat de trupa Obligo, constand intr-un show de improvizatie bazat in mare parte pe sugestiile publicului.
   Pe 2 martie, atmosfera de sarbatoare va fi intretinuta la Palatul Brancovenesc de un DJ si trupa Ever East.
Intrarea la spectacolele organizate pe 1 si 2 martie va fi gratuita.

Porti deschise la Palatul Mogosoaia

   In perioada 1-9 martie, Primaria Municipiului Bucuresti le invita pe toate doamnele si domnisoarele sa viziteze gratuit Palatul si intreg domeniul brancovenesc. Vizitatoarele vor putea admira obiecte ce au apartinut familiei Brancoveanu, de o valoare inestimabila. Cuhnia, fosta bucătărie domnească, va fi una dintre atracţii, la fel şi Turnul porţii, Gheţăria (fostul depozit de gheaţă al palatului) sau Parcul englezesc cu grădini în stil italian (amenajarea sa peisagistică realizându-se între anii 1921 - 1922 sub îndrumarea Marthei Bibescu).
   2014 este un an special pentru Centrul Cultural Palatele Brancovenesti, se implinesc 300 de ani de la martiriul lui Constantin Brancoveanu si a fiilor acestuia.

Program

1 Martie

17.30 – 18.00 –concert trupa Ever-East
18.00 – 18.45 - trupa Obligo – spectacol de improvizatie
18.45 – 20.15 – Paris, mon amour, 
spectacol al Teatrului de Opereta si Musical Ion Dacian

2 Martie

11.00 – 13.00 - DJ GeannyDaMix
13.00 – 17.00 – Trupa Ever East

Dialoguri




Arta plastica contemporana romaneasca


Nicolae Ispas, Eugen Cioanca


Galeria de Arta FORMA, Deva


28 februarie 2014





   Vineri, 28 februarie 2014, ora 17:00, va avea loc la Galeria de Artă FORMA Deva, vernisajul expozitiei de pictură și ceramică Dialoguri a artiștilor NICOLAE ISPAS și EUGEN CIOANCĂ, membri ai Filialei Alba a Uniunii Artiștilor Plastic din România.

Prezintă criticul de artă MIRCEA OLIV.

joi, 27 februarie 2014

Sarbatoare romaneasca de Martisor




Diaspora romana


Asociatia Romanilor Trentino Arta-a


Italia


8 martie 2014





Martisoare pentru Creanga




Muzeul de Istorie si Etnografie


Targu Neamt


1 martie 2014





   Pentru că mâine, 1 martie, este ziua de naştere a lui Ion Creangă, Complexul Muzeal Judeţean Neamţ îşi propune să celebreze acest moment printr-un eveniment cultural. Astfel, Muzeul Memorial ,,Ion Creangă"-Humuleşti, în parteneriat cu Biblioteca Orăşenească Târgu Neamţ şi Clubul Copiilor Târgu Neamţ, va organiza evenimentul intitulat Mărţişoare pentru Creangă. Vă aşteptăm sâmbătă, 1 martie, la Muzeul de Istorie şi Etnografie Târgu Neamţ unde se va desfasura evenimentul, începând cu ora 10:00.

Primavera




Galeria Galateca


Bucuresti


prima editie, 28 februarie - 8 martie 2014





   Luna martie începe cu Primavera, prima ediție a salonului de mărțișor de la Galateca. Pentru că vrem să ne bucurăm împreună de venirea primăverii, între 28 februarie și 8 martie, Galateca inaugurează un nou concept de salon, care va reuni design vestimentar, bijuterie de autor și artă la prețuri accesibile.
   Doar la Galateca veți putea descoperi noile colecții de primăvară-vară sau piese de sezon semnate de cei mai talentați designeri: Murmur, 109, Le petit indigent, Adelina Ivan, Claudia Castrase, Sandra Galan, Cristian Samfira, Atelier Atu, Mihaela Crețescu, Aerwear, Rad Playground și Florentina Giol. Puteți asorta ținutele lor cu bijuterii minunate, create de designeri pasionați: Expression (by Alexandra Ungurelu), Lady Magpie, Carla Szabo, Fashion Machine, Raluca Buzura, Moogu, Noha Nicolescu, Roua de argint. Tot la Galateca veți putea admira și lucrări de artă în ton cu primăvara, desenate de Aitch, Loreta Isac, Alice, Cristiana Radu, Cris Barsony, Adriana Mihaela Gheorghe, Georgiana Chițac, Amalia Dulhan și Iulia Costache, precum și creații florale semnate de Iris, Agatha Blanck si Andreea Băniță.
    În același timp, Primavera este un loc cu o atmosferă specială, în care se vor întâmpla diverse evenimente conexe, dedicate clienților fideli și iubitoarelor de frumos. Dar și o inițiativă demarată în parteneriat cu diverse industrii și domenii creative din zonă, pentru susținerea reciprocă a afacerilor de acest gen.
   Și ca să va facem puțin curioși, vă mărturisim că va așteptăm cu și mai multe surprize la Primavera! Vă spunem doar una dintre ele: expoziția semnată de Vlad Ţenu, Glimpses of Infinite Symmetry, se prelungește până pe 8 martie. Așa că prima ediție Primavera se va desfășura în decorul fabulos al instalațiilor semnate de Vlad Ţenu.
    Primavera își propune să devină o adevărată tradiție în seria evenimentelor inițiate de Galateca. În plus, manifestarea se înscrie în seria proiectelor care susțin talentele din designul românesc, o inițiativă în care galeria Galateca își dorește să investească pe termen lung.

Pentru Doamne și Domnișoare (II)




Colecții și Colecționari


Cartofilie


Flori




1960. Necirculată.


Crizanteme - margarete. 1962.


Fără titulatură sau indicarea codului și-a editurii. Prima parte a anilor '60. Necirculată.


Fără titulatură sau indicarea codului și-a editurii. Prima parte a anilor '60. Necirculată.


Fără titulatură sau indicarea codului și-a editurii. Prima parte a anilor '60. Necirculată.


Fără titulatură sau indicarea codului și-a editurii. Prima parte a anilor '60. 


Prima parte a anilor '60.
Idem. Cod: EST 008. Foto: G. Gaciu. Necirculată.


Prima parte a anilor '60. Necirculată.


Lalele. 1962.


C.P.C.S. 1963.


Anemone. 1964.



1964.



1964.


1966.


Cod: 2614. Foto: Gh. Voicu. Anii '60. Necirculată.



Cod: 2728. Foto: H. Loffler. A doua parte a anilor '60. Necirculată.


Idem. 1967.



Cod: 2497. Foto: Cl. Spitzer. A doua parte a anilor '60. Necirculată.


Cinenarie - Cynenaria hybrida. Cod: 62 (?). 1967.


Albumiță - Leopontium alpinum. Cod: 47. Editor neprecizat. 1967. 
Tiraj: 50 000 de exemplare.


Floare de vișin (Cerasus avium).
Cod: 47. Editor neprecizat. Tiraj: 100 000 de exemplare. 1967. 


Mac roșu - Papaver rhoeas. Cod: 63. Editor neprecizat. 1967.


Felicitare de mărimea unei cărți de vizită.


Cod: 227. 1968.


Cod: 232. Editor nespecificat. 1968.


1968.


Foto: Cl. Spitzer. 1968.



Cod: 37. Foto: N. Golgotiu. Anii '60-'70. Necirculată.


Foto: Clara Spitzer. 1969.


Fără inscripționare. 1969.


Foto: H. Loffler. 1969.


1969.


Fără inscripționare. Posibilă realizare a vreunei Cooperative de Consum locale.
Necirculată.



Selai (Salvia sclarea  L.). Publiturism. Anii '70. Necirculată.


Nalbă de grădină și gălbenele (Althaea (L)
Cav. varietatea nigra; Calendula officinalis (L).
Publiturism. Nepublicată.



Cod: 49. Foto: Publiturism. Anii '70. Necirculata.


Cod: 411. 1971. Necirculată.


Cod: 411. 1971.


Cod: 411 (identic, dublat, cu cel precedent). 1971.
Alt tiraj, cod: 478. O S E D T. 1973. Necirculată. 


Cod: 417. O S E D T. 1971.


Cod: 417. 1971. Necirculată.


Și o interesantă ștampilă; de studiat motivul folosirii acesteia.


Colaj. Cod: 418. 1971.


Cod: 425. O S E D T. 1971. Necirculată.


Cod: 684. Foto: Stamate Victor. Editor: O S E D T. 1972. 
Alt tiraj, Cod: 692. OSEDT. Fără indicarea fotografului. 1972.
 Cod: 486. Foto: Stamate Victor. Editor: O S E D T. 1973. Necirculată.


Cod: 477. Foto: Stamate Victor. Editor: O S E D T. 1973. Necirculată.


Cod: 479. Foto: Stamate Victor. Editor: O S E D T. 1973. Necirculată.


Cod: 482. Foto: Stamate Victor. Editor: O S E D T. 1973. Necirculată.


Cod: 483. Foto: Stamate Victor. Editor: O S E D T. 1973. Necirculată.


Cod: 485. Foto: Stamate Victor. Editor: O S E D T. 1973. Necirculată.


Cod: 486. Foto: Stamate Victor. Editor: O S E D T. 1973.


Cod: 488. Foto: Stamate Victor. Editor: O S E D T. 1973. Necirculată.


Frezia. Cod: 750. 1973. Necirculată.
Alt tiraj, fără titulatură. 1973. Necirculată.


Fără titulatură. Cod: 754. Editor: O S E D T. 1973.


Cod: 2417. Foto: G. Cocora. Prima parte a anilor '70.


Cod: 2573. Foto: Cl. Spitzer. Necirculată.


1972.


Cod: 677. 1972.


Cod: 705. 1972.


Anemone. Cod: 748. O S E D T. 1973.


Cod: 449. 1973.


Cod: 479. Foto: Stamate Victor. 1973.


Cod: 482. Foto: Stamate Victor. 1973.


Cod: 484. Foto: Stamate Victor. OSEDT. 1973.


Cod: 485. Foto: Stamate Victor. 1973.


Cod: 489. Foto: Stamate Victor. 1973. Necirculată.
Alt tiraj: Cod: 0151. OSETCM. 1981.


Cod: 490. Foto: Stamate Victor. O S E D T. 1973. 


Orhidee - Vanda tricolor. Cod: 751. O S E D T. 1973. Necirculată.
Idem, alt tiraj, fără explicații. Ilustrată cu "sclipici". Necirculată.
Alt tiraj, fără titulatură. 1978.


Cod: 752. Fără explicații. Ilustrată cu "scipici". O S E D T. 1973. Necirculată.


Gerbera. Cod: 753. 1973. Necirculată.


Colaj. Cod: 0172. 1975. Necirculată.


Colaj. Cod: 0179. Editor: OSETCM. 1976. 


Cod: 0131. Editor: OSETCM. 1981. Necirculată. 


Carnation (Dianthus). Carte poștală cu oferta Fructexport.
Foto: Gh. Voicu. Anii '70. Necirculată.


Cod: 6267. Anii '70. Necirculată.


1979. 


Cod: 0204 (?), 1980.


1988.


Cod: EST 009. Foto: Clara Spitzer. Anii '70. Necirculată.



Cod: EST 18. Foto: Gh. Vințilă. 1980. Necirculată.



Cod: EST 19. Foto: Gh. Vințilă. 1980. Necirculată.



Cod: 21. Foto: Gh. Vințilă. 1980. Necirculată.
Alt tiraj, cod: EST 20047. Anii '80 - '90. Necirculată.



Cod: 22. Foto: Gh. Vințilă. 1980. Necirculată.


Cod: EST 35. Foto: N. Golgoțiu. Necirculată.


Foto: Clara Spitzer. Editura: Sport Turism.


Foto: Gh. Vințilă. Editura: Sport Turism. 1980.


Ștampila specială aplicată pe un alt exemplar, circulat pe 16 iulie 1981.


Foto: Mircea Ieremia. 1980.


Cod: 0124. 1981.
Circulată în...1997 !


Cod: 0124. 1981. Necirculată.


Cod: 0033. Editor: OSETCM. 1982.
Mai există o variantă, identică. Elementele grafice de pe spatele ilustratei
sunt de altă culoare (cărămizie în loc de neagră).


Este înlocuită și feancarea tip stemă fixă. Circulată la-nceput de '83.


Cod: 0035. Editor: OSETCM. 1982. Necirculată.


Cod: 0036. Editor: OSETCM. 1982. 


Cod: 0037. Editor: OSETCM. 1982. 


Cod: 0038. Editor: OSETCM. 1982. Necirculată.


Cod: 0039. 1982.


Cod: 0040. OSETCM. 1982.


Cod: 0043. 1982.


Cod: 0045. OSETCM. 1982.


Ilustrată editată probabil de Cooperația de Consum. 1982.


Indicarea prețului de vânzare (prin ștampilare).



Ilustrată insuficient francată, de unde ștampilarea și taxarea adecvată.



N.I.I. 339/1983.


Foto: Ioan Oprea. Editura Sport-Turism. 1983.


Foto: C.P.C.S. 1986.
Alt tiraj, cod: EST 20028. Foto: C.P.C.S. Necirculată.


Cod: EST 20016. Fot C.P.C.S. Anii '80 -'90. Necirculată.


Cod: 008. Foto: G. Gaciu. Anii '80.
Alt tiraj, cod: EST 20017. Foto: G. Gaciu. Necirculată.


Cod: EST 20018. Necirculată.


Cod: EST 20020. Foto: Hedy Loffler. Anii 80. Necirculată.


Cod: EST 20021. Foto: C.P.C.S. Anii '80-'90. Necirculată.
Variantă identică. Foto: Gh. Vințilă. 1989. Necirculată.


Foto: Gh. Vințilă. Editura Sport-Turism. 1981.


Cod: EST 20025. Foto: C.P.C.S. Anii '80. Necirculată.


Cod: EST 20031. Foto: Mircea Ieremia. Anii '80. Necirculată.
Reeditată în 1993.


Cod: EST 20032. Foto: Mircea Ieremia. Anii '80-'90. Necirculată.


Cod: EST 20048. Foto: Clara Spitzer. Anii '80-'90. Necirculată.


Cod: EST 20046. Foto: Gh. Vințilă. Anii '80-'90. Necirculată.


Cod: EST 20057. Foto: C.P.C.S. Anii '80-'90. Necirculată.
Altă variantă, identică, Foto: Clara Spitzer. Necirculată.


Cod: EST 20060. Foto: C.P.C.S. A doua parte a anilor '80. Necirculată.


Cod: EST 20061. Foto: Hedy Loffler. 1983.
Alt tiraj, foto: C.P.C.S. Anii '80-'90. Necirculată.
Alt tiraj, nu este specificat autorul fotografiei. Necirculată.


Cod: EST 20063. Foto: Radu Sanda. Anii '80-'90. Necirculată.


Cod: EST 20063. Foto: Radu Sanda. Anii '80-'90. Necirculată.
Cod DUBLAT, vezi mai sus.


Cod: EST 20064. Foto: C.P.C.S. Anii '80-'90. Necirculată.


Cod: EST 20066. Foto: C.P.C.S. Anii '80-'90. Necirculată.


Cod: EST 20066. Foto: Hedy Loffler. Anii '80. Necirculată.
Cod dublat, vezi mai sus.



Cod: EST 20067. A doua parte a anilor '80. Necirculată.
Alt tiraj, este menționat și fotograful: Hedy Loffler. Necirculată.


Cod: EST 20068. Foto: Hedy Loffler. Necirculată.


Cod: EST 20069. Foto: Sandu Mendrea. Necirculată.


Cod: EST 20081. Foto: Șt. Dumitru. Anii '80-'90. Necirculată.


Cod: EST 20082. Foto: Gh. Vințilă. Necirculată.


Cod: EST 20084. Foto: Gh. Vințilă. Necirculată.


Cod: EST 20089. Foto: Gh. Vințilă. Anii '80-'90. Necirculată.


Cod: EST 20115. Foto: Gh. Vințilă. Anii '80-'90. Necirculată.


Cod: EST 20116. Foto: C.P.C.S. Anii '80-'90. Necirculată.



Cod: 21216. Anii '80-'90. Necirculată.


Cod: 21217. Anii '80-'90. Necirculată.


Cod: 21219. Anii '80-'90.


Cod: 21222. Anii '80-'90. Necirculată.


Cod: 21223. Anii '80-'90. Necirculată.


Cod: 21224. Anii '80-'90. Necirculată.


Cod: 21226. Anii '80-'90. Necirculată.


Cod: 21227. Anii '80-'90. Necirculata.


Cod: 21228. Anii '80-'90. Necirculată.


Șerlai (Salvia sclarea L.). Publiturism. Anii '80. Necirculată.
Carnet-set, cărți poștale detașabile.


Foto: Coralia Chioseaua. 1988.


1988.


Foto: Mircea Ieremia. 1993.


Editor: Recoop. 1993.


Editor: Recoop. Prima parte a anilor '90. Necirculată.


Editura Polisib - Sibiu. 1993.


Foto: C.P.C.S. 1993.


Aniversare. Editare: Întreprinderea Sere - Codlea. Necirculată.


Editare: Întreprinderea Sere - Codlea. Necirculată.


Omagiu. Editare: Întreprinderea Sere - Codlea. Necirculată.


Flori Codlea. Vedere dintr-o expoziție. 1977.
 Editare: Întreprinderea Sere - Codlea. 


Fantezie populară. Editare: Intreprinderea de Sere - Codlea. 1978. 


Aniversare. Editare: Intreprinderea de Sere - Codlea. 1978. 


Editare: Intreprinderea Sere - Codlea.


Editare: Întreprinderea Sere - Codlea. 1979.


Porțelanuri. Editare: I. Sere Codlea. Necirculată.


Mesaj de toamnă. Editare: Întreprinderea Sere - Codlea. 
Circulată în 1988.


Editare: I. Sere Codlea. 1993.


Editor: Întreprinderea de sere - Dumbrăveni. Anii '70. Necirculată.


Cod: 0040. OSETCM. 1982.


Foto: Gabriel Stoian. Transilvania Publicitate. 1980. Necirculată.


Foto: Gabriel Stoian. Transilvania Publicitate. 1983.


Transilvania Publicitate. 1984.


I. P. Sibiu. N.I.I. 339/1983.


Editor: I. P. P. O. 1975.


Editor: C. C. O. 1972.


Coop. Consum Odorhei. 1976.



N.I. 11389/75. C.C.B. Necirculată.
Ilustrată cu aspect metalizat.


Nr. A-209. N.I. 11389/75. C.C.B. Necirculată.
Ilustrată cu aspect metalizat.


Nr. A-211. N.I. 11389/75. C.C.B. Necirculată.
Ilustrată cu aspect metalizat.


Editor: C.C.O.O. N.I. 20525. Aspect metalizat. Necirculată.


Editor: C.C.O.O. N.I. 11389/75. Aspect metalizat. 1989.


Editor: I.P.P.O. Circulată în 1983.
Preț indicat prin ștampilare ("PRETUL 2 LEI").


Editor: I.P.P.S.O. Circulată în 1985.
Preț indicat prin ștampilare ("PRETUL 3 LEI").


Editor nespecificat. 1984.



Ilustrată pentru felicitări...oficiale.


Cod: 057. 1989. Necirculată.
Felicitare editată de ARTCO, București.


Cod: 058. 1989. Necirculata.
Felicitare editată de ARTCO, Bucuresti.


Cod: 063. 1989. Necirculata.
Felicitare editata de ARTCO, Bucuresti.


Cod: 0103. 1989. Necirculată.
Felicitare editată de ARTCO, București.


Cod: 0128. DECT. Editat și tipărit la ARTCOOP . 1993. Necirculată.
Ilustrată cu marginile zimțate.


Cod: 0130. DECT. Editat și tipărit de ARTCOOP. 1993. Necirculată.
Ilustrată cu marginile zimțate.


Cod: 0136. DECT. Editat și tipărit de ARTCOOP. 1993. Necirculată.
Ilustrată cu marginile zimțate.


1993.


Cod: 1067/R. Editor: VD. 1997.


Editare sub sigla J'adore. Anii '90 - 2000.


Lizzy Card. 2004.

Felicitări, Plicuri, Diverse...




Format carte de vizită...


...și plicul însoțitor.
I. B. S. c. 670/671 - B. T. XII 1961 - 2.600.000 ex.


Felicitare format carte de vizită. 1962.


Felicitare de mărimea unei cărți de vizită. 1963.


Felicitare de format carte de vizită. 1964.


Felicitare de mărimea unui calendar de buzunar. 


Felicitare format carte de vizită. Cod: 12. 1966.


Felicitare format carte de vizită. Cod: 2915.


Felicitare. Cod: TPR 106.


Felicitare de mărimea unei cărți de vizită. 1970.


Felicitare de mărimea unui calendar de buzunar. Anii '70.


Editura Meridiane. Felicitare de mărimea unui calendar de buzunar. Anii '70. 


Felicitare de mărimea unui calendar de buzunar. 1974.


Felicitare de mărimea unui calendar de buzunar. Editura Meridiane. 1979.

Felicitare. Cod M. C4 - 1 B. Necirculată.


Felicitare "handmade". Anii '70.
Desen pe hârtie tip sugativă acoperită cu folie de plastic.


Felicitare de mărimea unei cărți de vizită.


Felicitare. Anii '70.


Felicitare. Anii '70.


Felicitare de mărimea unei cărți de vizită. 1972.


Felicitare de mărimea unui calendar de buzunar. Cod: L 16. Necirculată. 


Felicitare de mărimea unei cărți de vizită.


Felicitare de mărimea unui calendar de buzunar. 1973.


Felicitare de mărimea unui calendar de buzunar. 


Felicitare cu mățișor. Cod: 0002.


Felicitare. TPR 105 (106).


Felicitare. 1975.


Felicitare. Fabrica de Timbre. Cod: 0196/76. 



Felicitare. Cod: 0194. 1977.
Alt tiraj, hârtie negrofată. 1979. 


Felicitare de mărimea unei cărți de vizită. 1977.


Felicitare. 1977.


Felicitare de mărimea unei cărți de vizită. 1977.


Felicitare. 1978.


Felicitare cu mărțișor. Cod: 012/78.


Felicitare. Cod: 0039. 1978.


Felicitare. Cod: 0040. 1978.


Felicitare. Fabrica de Timbre. Cod: 0109/78.


Felicitare. Cod: 135. 1979.


Felicitare. Cod: 0123. 1979. Necirculată.


Felicitare.


Felicitare.


Felicitare.


Felicitare.


Felicitare.


Felicitare. 1980.


Felicitare. Cod: 0031/80.


Felicitare. Cod: TPR 101. 


Felicitare. Cod: TPR 107. 
Alt tiraj.  Cod: 85064.


Felicitare. Cod: D6.


Felicitare. D. P. Nr. 433 - 81.


Felicitare. Cod: TPR 111. 1982.


Felicitare. Cod: TPR 112. 


Felicitare.


Felicitare de mărimea unei cărți de vizită. Cod: TPR 332. 


Felicitare. Cod: 0073/82.


Felicitare. 1983.


Felicitare. Întreprinderea Poligrafică Sibiu. N.I.I. 339/1983.


Felicitare. N.I.I. 339/1983. Cod: 86141. Necirculată.


Fabrica de Timbre. Cod: 88 138. N.I. 339/1983.


Felicitare. IBN. Cod: 88 144. N.I. 339/1983.


Felicitare. 


Felicitare handmade, cu mărțișor.


Felicitare handmade, cu mărțișor. Cod: 2139.


Felicitare de mărimea unei cărți de vizită. Cod: TPR 303. 


Felicitare de mărimea unui calendar de buzunar. 


Felicitare. 


Felicitare. 


Felicitare. 


Felicitare.


Felicitare. 


Felicitare. Necirculată. 


Felicitare. 


Felicitare. Cod: 85552. Anii '80.


Felicitare. Necirculată.


Felicitare de mărimea unui calendar de buzunar. Necirculată. 


Felicitare de mărimea unui calendar de buzunar. Necirculată. 


Felicitare. 


Felicitare. 


Felicitare. 


Felicitare. 


Felicitare. IBN. Cod: 035/86. Necirculată.



Felicitare. 


Felicitare. Cod: 095504/88.


Felicitare. Cod: 0016. Cooperativa Unirea Meșteșugarilor Urziceni.


Felicitare. N.I.I. 339/1983. Întreprinderea Poligrafică Sibiu. 1988.


Metaloplastie. 1973.


Felicitare. 1980.


Felicitare. TPR 110. 1980.


Felicitare. Cooperativa Unirea Meșteșugarilor. 1981.


Felicitare. N.I.I. 339/1983.


Felicitare. N.I.I. 339/1983. Cod: 86130. Necirculată.


Felicitare. N.I.I. 339/1983. Necirculată.


Felicitare handmade. 1984.


Felicitare, cu mărțișor. IBN. Cod: 011. 1986.


Felicitare. IBN. Cod: 0637. 1987.


Felicitare, cu dimensiunile, pe verticală, mărite. Handmade. 1988.


Felicitare.


Felicitare. Cod 0106. ARTCO. 1989.


Felicitare handmade, cu mărțișor. Cod 2536


Felicitare. Editura Meridiane. Anii '80-'90. Necirculată.



Plic de mărimea unei cărți de vizită. 1960.


Plic de mărimea unei cărți de vizită. 1960.


Plic de mărimea unei cărți de vizită. 
I. B. S. c-da 1161 - B. T. XII 1962 - 1.575.000 ex.


I.P.F.T., tiraj: 200 000 ex. Cod: 165. Martie 1965.


Plic (fără număr de cod) al unei felicitări cu altă temă. Sfârșitul anilor '90.


Plic (fără număr de cod).


Felicitare. Cod: 21124. Editura Meridiane. Anii '80-'90. Necirculată.


Felicitare. Cod: 21231. Foto: Viorel Simionescu. Editura Meridiane. Anii '80-'90.


Felicitare, cu dimensiunile, pe verticală, mărite. Handmade. 1989.


Felicitare. Cod: 0104. ARTCO București. 1991.


Felicitare. Cod: 0105. ARTCO București. 1991.



Felicitare. Cod: 020. Art Design. 1993. Necirculată.


Felicitare. Cod: 026. Art Design. 1993. 


Felicitare, cu mărțișor. Cod: CT 117. CRIST 1. Anii '90.



Felicitare. Cod: CT 2853 F. CRIST. Anii '90.


Felicitare. Cod: 1012. Grifa. 1994. Necirculată.


Felicitare. Cod: FV 132 XD. Passionaria. Necirculată.


Felicitare. Cod: MC 302 VF. Agnus Design s.r.l., București. Necirculată.


Felicitare. Cod: MF 003 XD. Hallmark.


Felicitare. Cod: CL 1020. Editor: Crist.


Felicitare. Cod: CT 2805 F. Editor: Crist. 1998.


Felicitare cu mărțișor. Cod: CT 262 F. Editor: Crist. 1998.


Felicitare. Cod: FV 051 XD. Art Design. 1999.


Cod: B 012. Foto: Marion Klahm. S.C.P. Vizual S.R.L. 2000.
Felicitare de dimensiune marita (pe verticala).


Felicitare. Kurtarian. Cod: D-18. 2000.


Felicitare. Cod: CT 314. Editor: Crist. Anii 2000.


Felicitare. Cod: FA 020 YG. Art Design. Anii 2000.


Felicitare, cu dimensiunile mărite și mărțișor. Cod: 220-4045. Just for you. Anii 2000.


Cod: FM 3431. Editor: Crist. 2001.
Felicitare de dimensiune mărită (pe verticală).


Cod: FF. Grafis pentru Art Design, București. Anii 2000. 


Cod: FV 015 XD. American Greetings pentru Art Design, București. Anii 2000. 


Felicitare. Cod: FB 124 XD. Art Design. 2002.


Cod: CL 9512. Editor: Crist. 2005.
Felicitare de dimensiune mărită (pe verticală).


Felicitare handmade. Colaj pe o coală de hîrtie de scris. 2009.


Felicitare. Cod: MF 291 XD. Flower Collection. 2013.

***Mulțumiri deosebite Dnei Doroteei Momir pentru donații 
(cu o contribuție consistentă la realizarea acestui album).
Pentr cei care nu știu, Doro este posesoarea unei superbe colecții,
 din domeniul filumeniei.
Iată doar câteva exemple tematice:









Continuarea o aveți aici:
și aici:

Și dacă dorți să cunoașteți întreg acest univers, și vă asigur că nu o să regretați,
vă invit spre desfătare, aici:
https://www.modoro.ro/colectia.htm?fbclid=IwAR3WZtI4IgiCebAzmLTK15qee-VuT_il9CPAWKarWGUo-5d6QY8uQA8pzh4#prezentare_1