vineri, 6 decembrie 2013

Seri de folozofie si literatura antica




Sofocle: Oedip rege


Facultatea de Litere, Bucuresti


10 decembrie 2013






Oedip Rege sau despre condiția umană

   Asociația Română pentru Cultură, Educație și Normalitate -  ARCEN organizează marți, 10 decembrie, începând cu ora 18.00, în Sala de Lectură a Bibliotecii Facultății de Litere a Universității din București, filială a Bibliotecii Centrale Universitare ,Carol I, evenimentul Oedip Rege sau despre condiția umană. 
   Deschiderea evenimentului va fi marcată de lectura publică a celor mai reprezentative fragmente din tragedia Oedip Rege, care vor înlesni întâlnirea cu teme precum destinul, libertatea, problematica suferinței şi a devenirii, înțelepciunea. La finalul lecturii, publicul va fi invitat să înțeleagă ce este tragedia greacă, cum se poate apropia omul de azi de textul antic, urmând ca mai apoi să fie lansată o dezbatere filozofică care va avea ca idee centrală condiția umană.
  Evenimentul face parte din cadrul proiectului Seri de filozofie și literatură antică, proiect care își propune să apropie pe cititorul contemporan de textele literaturii antice, încercând ca pe baza acestora să fie creată o dezbatere filozofică de actualitate.
   Următoarele evenimente din cadrul proiectului Seri de filozofie și literatură antică vor aborda texte precum Orestia de Eschil, Iliada și Odiseea de Homer, Metamorfoze de Ovidiu și alte asemenea repere ale literaturii și filozofiei universale.
   ARCEN invită publicul larg la o seară de reîntâlnire cu tragedia greacă, prin intermediul evenimentului Oedip Rege sau despre condiția umană, la o conștientizare a reminiscențelor anticului în contemporan și la o redescoperire a lui Oedip - omul, care își asumă pasiunea pentru adevăr.
  Intrarea la eveniment este liberă, iar accesul se va face pe la Facultatea de Litere a Universității din București, str. Edgar Quinet, nr. 5-7

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu