vineri, 22 noiembrie 2013

Expozitie de...poezie



Cezar Badilita


Poeme pentru pasari si extraterestri


Muzeul Literaturii Romane, Galeriile de Arta Pod-Pogor, Iasi


26 noiembrie - 31 decembrie 2013






   Muzeul Literaturii Române Iaşi găzduieşte în galeriile de artă Pod-Pogor expoziţia lui Cristian Bădiliţă Poeme pentru păsări şi extratereştri, inspirată din teologie, artă plastică şi realitatea înconjurătoare. Cristian Bădiliţă este un cunoscut istoric, doctor al Universităţii Paris IV-Sorbonne, autor a peste patruzeci de volume de studii, eseuri şi poeme.



   "Iaşul nu putea lipsi din circuitul expoziţiei Poeme pentru păsări şi extratereştri. Expoziţia este una de… poezie. Nu iau pâinea de la gura pictorilor, ci încerc să aduc o fărâmă de cozonac la gura poeţilor. Iar dacă la Iaşi nu sunt poeţi, atunci unde sunt? Expoziţia este una modulabilă, în funcţie de inspiraţie, de capriciile personale, de starea vremii, dar şi de public”, a declarat Cristian Bădiliţă

   Vernisajul expoziţiei va avea loc marţi, 26 noiembrie, începând cu ora 19:00, iar deschiderea va fi realizată de cunoscutul colecţionar de artă ieşean, dr. Hortensiu Aldea.  Evenimentul va continua cu o scurtă conferinţă pornind de la tema expoziţiei, Semnificaţiile şi originea Crăciunului, susţinută de Cristian Bădiliţă. 

   Poeme pentru păsări şi extratereştri este o expoziţie cu vânzare şi poate fi vizitată în perioada 26 noiembrie – 31 decembrie (marţi – duminică, interval orar: 10:00-17:00).

***curierul-iasi.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu