miercuri, 20 noiembrie 2013

Atelier de psihologie crestin-ortodoxa





Dialoguri de prim ajutor cu Nicoleta Vascan


Ceainaria Predania, Bucuresti


editia a XI-a, 21 noiembrie 2013







  Pe data de 21 noiembrie 2013, joi seara, ora 19:30, la ceainaria Predania- Bucuresti,
cu prilejul, Intrarii Maicii Domnului in Biserica, Atelierul de psihologie crestin-ortodoxa
Dialoguri de prim ajutor cu Nicoleta Vascan, editia a XI-a, este dedicat femeii.
  Acelei femei care, in tumultumul nevointelor sale trupesti si sufletesti prinsa fiind, ramane-totusi- femeie: in gandire, simtire si comportare.
  Femeia e frumoasa si sensibila, trupeasca si sufleteasca; traieste si iubeste; femeia crede in iubire si se roaga din iubire. 
  Dupa indelungi framantari sufletesti, femeia stie ce vrea, ceea ce isi doreste si ceea ce n-ar vrea sa afle vreodata.
  Isi doreste un barbat cu care sa-si intemeieze o familie si daca si-a gasit barbatul, mai vrea sa nu-l piarda. Insa nu intotdeauna si reuseste. Motivele pot varia, unul, dar, ramane fidel nereusitei in viata de relatie a femeii cu barbatul: comportamentul gresit, inadecvat. 
  Cuvantul scripturistic invata ca "Dragostea nu cade niciodata” si cum "Dragostea indelung rabda / () Toate le sufera, toate le crede, toate le nadajduieste, toate le rabda”(1 Corinteni 13/ 4, 7, 8) ..dar cand nu le mai rabda…apare si doare rau ,,rana” in iubire.
   In acceptiunea ortodoxa, omul este o Taina "subiect actual al dragostei lui Dumnezeu” (Pr. Prof.D. Staniloae), n-ai avea cum sa-i prescrii indicatii fixe in comportare. In privinta relationarii, insa, exista o invatatura… sa o numim REGULA BINELUI, pe care, din pacate, femeia moderna nu o mai aplica ori pentru ca nu o cunoaste ori pentru ca o desconsidera prin prisma vechimii /"invechirii” sale. 
   Cunoasterea si aplicarea acesteia ar ajuta si ar simplifica dificultatile relatinonale ale femeii cu barbatul.
   Acum, mai mult ca oricand femeia are nevoie sa aplice REGULA BINELUI!!! 
   Barbatii chiar sunt altfel decat sunt femeile.
   Invata sa redevii femeie, fii adevarata si aplica regula binelui, ai rabdare!
   Nu te lasa distrusa de conceptiile post- moderniste ale secularizarii, reaseaza-te in demnitatea ta de om si fii femeie!!! Fii tu altfel decat sunt prietenele tale!
Sa dea Bunul Dumnezeu ca aceasta mare sarbatoare crestin-ortodoxa a zilei de 21 noiembrie sa fie prilej de slava pentru Maica Domnului si urmare a modelului sau drept de vietuire feminina in iubire, rabdare si credinta!
   Cu nadejdea ca intrebarile personale isi vor afla raspunsurile potrivite in cea de a doua parte a Atelierului si ca acestea vor avea si o completare binecuvantata, va anunt cu bucurie ca va fi prezent un Parinte Duhovnic si de data aceasta. 
   In numele Tatalui, al Fiului si al Sfantului Duh sa purtam in suflet si in cuvant Sfanta Traditie pe mai departe!
   Nicoleta Florentina Vascan- psiholog clinician crestin-ortodox (membru în cadrul Colegiului Psihologilor din România cu acreditare în psihologia clinică și licențiată în Teologie Ortodoxă și Misiune Socială a Bisericii)
P.S. :"Intrebatorul” Ciprian Voicila este la datorie prin tara, cu prilejul conferintelor Sfintii Inchisorilor https://www.facebook.com/notes/ciprian-voicila/in-baia-mare-vor-avea-loc-3-evenimente-culturale-de-exceptie-dedicate-sfintilor-/630617520328276 
  In aceasta seara, la Atelier, e de dorit prezenta participantelor in tinuta vestimentara feminina : fusta, rochita :) Veti intelege de ce, la fata locului! 
RSVP: Ceainaria Predania, strada Vulturilor nr. 8, Bucuresti Telefon: 0734.131.377- 
  Taxa participare: 30 Ron

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu