miercuri, 23 octombrie 2013

Un nou lacas de cultura




Muzeul Orasului Sinaia


Sinaia


octombrie 2013











  Imagini pe care le asteptam de ceva vreme... O cladire superba pusa cum se cuvine in valoare. Poate deveni, si cu sprijinul nostru, un alt punct de atractie pentru acest oras. Si ca sa va reamintesc despre ce este vorba voi reda mai jos un text aparut in max-media.ro

  Sinaia are o istorie foarte amplă şi frumoasă care nu este evidenţiată în acest moment. Sinaia înseamnă mai mult decât Peleşul şi Casa memorială George Enescu. De exemplu, aici s-au pus bazele sporturilor de iarnă, sanie şi schi alpin, care este practicat încă din perioada interbelică. Sunt lucruri unicat pe care vrem să le arătăm oamenilor, localnici şi, evident, turişti”, a declarat Vlad Oprea, primarul orasului
  Conform planificării, muzeul va fi deschis la începutul anului viitor şi va găzdui expoziţii cu caracter permanent şi temporar care vor reflecta istoria acestei zone.
  Printre obiectele care au fost donate până acum se numără o broşură-invitaţie la Primul Congres Naţional de Chimie care datează din anul 1924, dar şi hărţi vechi ale oraşului, vederi sau obiecte care au aparţinut unor personalităţi.
  Persoanele care vor dona vor beneficia de intrare gratuită în muzeu pe viaţă (nu mai mult de 12 intrări pe an), iar numele lor vor fi înscrise în registrul donatorilor, dar şi pe plăcuţa descriptivă a obiectului.
  De asemenea, fotografia donatorului şi a obiectului oferit muzeului va fi expusă pe panoul de onoare aflat în incinta acestei instituţii.
  Persoanele interesate să doneze un obiect Muzeului oraşului Sinaia pot contacta autorităţile locale la sediul primăriei sau la numărul de telefon 0244.310.186.
  Muzeul oraşului Sinaia va funcţiona în Palatul Ştirbei, cea mai veche vilă din oraş, fiind construită în anul 1875. Imobilul a adăpostit în trecut Casa Pionierilor şi Trezoreria oraşului Sinaia.
  Primarul Vlad Oprea a precizat că muzeul va fi dat în administrarea uneia dintre cele două societăţi comerciale care au drept acţionar unic Consiliul Local Sinaia.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu