marți, 29 octombrie 2013

Atelierul de psihologie crestin-ortodoxa




Dialoguri de prim ajutor


Nicoleta Vascan


Pomul vietii (tale) - galeria sufletului tau


Libraria Predania, Bucuresti


31 octombrie 2013







   Atelierul de psihologie crestin-ortodoxa Dialoguri de prim ajutor cu Nicoleta Vascan
alaturi de "Intrebatorul” Ciprian Voicila te invita la cea de a opta editie, 
joi 31 octombrie, ora 19:30 (ceainaria Predania) la 
POMUL VIETII (tale)- galeria sufletului tau
  *Prin desenarea un copac iti poti accesa expresia Sinelui tau!
  *Interpretarea psihologica va fi directa si personala pentru fiecare copacel desenat, in parte. 
  Galeria dezvaluie lumea dinlauntrul sufletului : sperantele, temerile, remuscarile, frustrarile, implinirile, prin expunerea unor desene personale ce reprezinta imaginea unui arbore. Folosit in psihologie ca activitate, desenul are intotdeauna o semnificatie; el este condus si sustinut de tendintele si pulsiunile interne. Proiectia exterioara a lumii interioare scapa controlului constient si voluntar, in general.. Desenarea unui arbore ca o proiectie a personalitatii (Testul Arborelui K. Koch) joaca acelasi rol pe care il joaca si oglinda in sine: dezvaluie imaginea proiectata in ea. 
  Spre slava lui Dumnezeu, fiecare dintre noi suntem unici.
  SA TE PRIVESTI PE TINE si SA-TI PRIVESTI VIATA este o atitudine care cere curaj si frica de Dumnezeu – si numai CEL CE AJUNGE SA SE CUNOASCA PE SINE RODESTE SI SPORESTE IN ADEVARATA CUNOASTERE A VIETII!
  Si atunci,  "de dragul lui Dumnezeu si de dragul vostru, veniti-va in fire! Intelegeti nebunia vietii voastre. Macar un ceas desprindeti-va de fleacurile in care sunteti prinsi si care vi se par atat de importante: toate milioanele voastre, jafurile, premeditarea crimelor, parlamentele, stiintele voastre. Macar un ceas desprindeti-va de toate astea si priviti-va viata, priviti-va pe voi, priviti-va sufletul care salasluieste in trupul vostru pentru un timp scurt si incert, veniti-va in fire, uitati-va la voi si la viata din jurul vostru , intelegeti toata nebunia voastra si infiorati-va. Infiorati-va si cautati-va salvarea. Veniti-va in fire pret de un ceas si veti vedea limpede ca singurul lucru important in viata nu-i ceva exterior. Numai de-ati intelege ca nu aveti nevoie de nimic , absolut nimic, in afara unui singur lucru: sa va salvati sufletul, caci numai asa putem salva lumea. Amin.”
   In asentimentul acestui rationament si cu nadejdea ca intrebarile personale isi vor afla raspunsurile potrivite si de data aceasta, dam slava Sfintilor ocrotitori ai seratei : Narcis (a fost episcop în Atena, propovăduind Evanghelia lui Hristos) si Sfinţii Făcători de Minuni şi Doctori fără Arginţi Cosma şi Damian.
  In numele Tatalui, al Fiului si al Sfantului Duh sa purtam in suflet si in cuvant Sfanta Traditie pe mai departe!
  Nicoleta Florentina Vascan- psiholog clinician crestin-ortodox (membru în cadrul Colegiului Psihologilor din România cu acreditare în psihologia clinică și licențiată în Teologie Ortodoxă și Misiune Socială a Bisericii)
  RSVP: Ceainaria Predania, strada Vulturilor nr. 8, Bucuresti Telefon: 0734.131.377- 
  Taxa participare: 30 Ron
  P.S. – Tratatie din partea gazdelor : floricele de porumb cu arome savuroase.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu