vineri, 13 septembrie 2013

60 de poezii pentru 60 de schite




Muzeul Brailei


Raluca Spataru, Ciprian Buzoianu


Centrul Cultural Nicapetre, Braila


14 septembrie - 16 octombrie 2013






   Muzeul Brăilei vă invită sâmbătă, 14 septembrie, ora 18:00, la vernisajul expoziţiei 60 de poezii pentru 60 de schiţe, realizată de artista Raluca Spătaru în colaborare cu poetul Ciprian Buzoianu. Sunteţi aşteptaţi la Centrul Cultural Nicăpetre din strada Belvedere nr. 1, la o expoziţie-eveniment prin care continuăm programul de promovare a tinerilor artişti contemporani brăileni.

   60 de poezii pentru 60 de schiţe este a treia expoziţie personală a Ralucăi Spătaru şi, totodată, cea de-a doua organizată la Brăila, grupând lucrări de pictură, grafică şi colaj – o selecţie a creaţiei sale din ultimii cinci ani. În mod cu totul special, evenimentul propune publicului un tandem artă vizuală-poezie, căci fiecare lucrare este însoţită de câte un poem scris anume pentru ea. Intermedialitatea este o trăsătură distinctivă a modului în care Raluca Spătaru abordează creaţia artistică. Şi aici, dialogul dintre arte, pe de-o parte, şi dialogul dintre artă şi un anumit tip de experienţă spirituală, pe de altă parte, constituie mize importante într-un demers ale cărui puncte de referinţă merg de la postminimalismul contemporan şi literatura lui Jorge Luis Borges, până la budismul zen şi muzica lui John Cage. 
   Raluca Spătaru (n. 1977, Brăila) a absolvit Facultatea de Arte Decorative şi Design, secţia Artă Monumentală, în 2003, şi un Masterat în Arte Vizuale în 2005, ambele la Universitatea Naţională de Arte Bucureşti. Exersându-se deopotrivă în pictură, grafică şi animaţie, Raluca Spătaru s-a afirmat ca una dintre cele mai interesante prezenţe pe scena artei contemporane româneşti de după anul 2000. Lucrările sale au fost incluse în numeroase expoziţii colective din ţară şi din străinătate iar scurtmetrajele sale de animaţie au impresionat juriile de film internaţionale prin subtilitatea lor vizuală şi conceptuală. 
  Teatrolog, scenarist şi traducător, Ciprian Buzoianu (n. 1975, Brăila), absolvent al Universităţii Naţionale de Artă Teatrală şi Cinematografică Bucureşti în anul 2004, este cunoscut publicului autohton prin bogata sa activitate ca jurnalist şi manager cultural, fiind implicat, printre altele, în organizarea Festivalului Zile şi Nopţi de Teatru la Brăila. 
  Evenimentul de la Centrul Cultural Nicăpetre îl dezvăluie acum, pentru prima dată la Brăila, ca poet.
  Expoziţia va fi deschisă în perioada 14 septembrie – 16 octombrie, de miercuri până duminică, între orele 10:00 – 17:00.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu