miercuri, 21 august 2013

Reproduceri giclee




Muzeul National Brukenthal


Expozitia: In oglinda - Imaginea de la original la reproducere


Galeria de arta romaneasca, Casa Albastra, Sibiu


22 august - 13 octombrie 2013





Vernisaj: 22 August, orele 12:00 
Curator: Prof.univ.dr. Sabin Adrian Luca
Partener: Art Imaging, Praga

Text oferit de organizatorii expoziţiei:

  Expoziţia face parte dint-un proiect mai amplu desfăşurat în anul 2013 de Muzeul Naţional Brukenthal din Sibiu împreună cu firma Art Imaging din Praga, proiect ce oferă publicului posibilitatea de a se bucura atât în galerii cât şi acasă de capodoperele artei naţionale prin intermediul reproducerilor cu un grad foarte ridicat de fidelitate.
  Reproducerile giclée de mare rezoluţie produse de Art Imaging sunt imprimate pe pânză fine art Hahnemühle şi tratate cu lac de protecţie UV, ceea ce le garantează aspectul original pentru o perioadă de minimum 70 de ani.
  Giclée este un neologism introdus în anul 1991 de tipograful Jack Duganne pentru reproduceri digitale după opere de artă pe suport imprimat cu jet de cerneală şi este adesea folosit de artişti şi galerii referitor la reproducerilor de înaltă calitate. Înfiinţată in 1584, Hahnemühle este o companie germană cu tradiţie ce conduce în topul producătorilor de hârtie sau pânză îmbunătăţite cu straturi de cretă şi caolin, special create pentru imprimarea prin jet de cerneală. 
  Organizată după tiparul “expoziţiei în expoziţie”, În oglindă aduce ca noutate promovarea pieselor din Colecţia de Pictură Românească a Muzeului Naţional Brukenthal prin intermediul reproducerilor fidele sub aspectul culorii şi a împăstării tuşei, oferind o alternativă în abordarea decoraţiilor interioare şi reînviind practica popularizării operelor de artă unice ale pictorilor români. 
  Vor putea fi admirate “în oglindă” lucrări de Nicolae Grigorescu, Nicolae Tonitza, Ştefan Luchian, Gheorghe Petraşcu, Mişu Popp, etc. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu