joi, 11 iulie 2013

Multiculturalitate





Asociatia Centrul de Tineret Tinklub


Europa in Braila


Biblioteca Judeteana Panait Istrati, Braila


editia a II-a, 12 iulie 2013




566

   Asociatia Centrul de Tineret Tinklub Brăila organizează, vineri, 12 iulie Europa în Brăila, ediția a 2-a, în cadrul Proiectului Evoluție prin Voluntariat- Programul Tineret în Acțiune, Serviciul European de Voluntariat finanțat de Comisia Europeană. 
   Evenimentul va avea loc în curtea Bibliotecii Județene Panait Istrati din strada Oituz nr.1, între orele 14:00 – 16:00, unde brăilenii sunt invitați să ia parte la această multiculturalitate deoarece vor avea ocazia să cunoască tradițiile, cultura și obiceiurrile țărilor din care provin voluntarii SEV, găzduiți 10 luni de Centrul de Tineret Tinklub. 
  După reușita primei ediții a evenimentului Europa în Brăila din 2012, Tinklub continuă tradiția și oferă brăilenilor momente unice și posibilitatea de a afla cât mai multe despre alte țări din Europa prin interacțiunea directă cu reprezentanții acestora. Simona de Rosa, Daniel Viera, Alecsandra Matula, Cristian Viso și Ana Figueras vă vor încânta cu prezentări captivante despre țara lor, dansuri tradiționale și bucate specifice. Astfel, o parte din Italia, Portugalia, Polonia și Spania va fi adusă în Brăila pentru voi. 
  “Vă așteptăm în număr cât mai mare la Biblioteca Județeană Panait Istrati, vineri 12 iulie, între orele 14:00-16:00 pentru a descoperi lucruri noi și a avea parte de o adevărată experiență multiculturală” a declarat Gabriel Eduard Niculiță, președintele Centrului de Tineret Tinklub Brăila.
  Mentorul celor 5 voluntari SEV, psiholog Patricia Dincă explică importanța și semnificația unui astfel de eveniment: “Suntem la cea de-a doua ediție Europa în Brăila și atunci când tradițiile își găsesc puncte comune, barierele lingivistice parcă se ridică, multiculturalitatea se întrepătrunde iar buna dispoziție, socializarea și încrederea își fac loc în sufletele tuturor tinerilor. Acesta este primul prag pe care tinerii voluntari atât români cât și SEV îl pășesc continuându-și apoi impreuna drumul spre un final reușit al proiectului.”


Gabriel Eduard NICULITA

Centrul de Tineret – Tinklub Braila

***via  news4diaspora. com

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu