marți, 2 iulie 2013

Luca




Poveste de succes





   Il cheama Luca. Si Mazilescu. A dorit, in urma unor interviuri pentru angajare, sa dovedeasca ca este "competent, eficient si talentat". A vrut sa ajunga la angajatori mesajul ca sunt destui oameni talentati care doresc sa fie acceptati pentru merite si nu pentru tot felul de  "trucuri" la interviu. Asa a luat nastere, pe Facebook, open group-ul Brains, not Looks ! 

Remember

   Cu niste ani in urma, m-am prezentat la un interviu pentru un post de director comercial. La o "intreprindere" care, dupa cum am "cercetat", era in cadere libera. Imi pregatisem un set de propuneri "pentru imbunatatirea activitatii", m-am pus la costum, mi-am aranjat pletele. La intalnire, "angajatorul" a fost secondat de o femeie, pe la 30 de ani, prezentabila. Mi-a parut inteligenta desi cam "scortoasa". Am identificat-o imediat ca fiind "specialista" in angajari, lucru verificat in timp, in alte situatii. De cum m-a vazut a si inceput sa noteze ceva in agenda ei... Probabil despre plete, mi-am zis eu. Am avut clara senzatia ca orice as fi spus si oricum as fi actionat in continuare decizia era luata. Asa ca oarecum lamurit m-am jucat si eu un pic. Am vrut sa vad cum reactioneaza "ea" la semnalele mele, evident contrafacute. Am inceput sa bat darabana cu degetele pe masa. Si-a notat in agenda...Nu m-am mai uitat in ochii interlocutorilor pe timpul discutiilor...Am inceput sa fac pauze intre cuvinte, mimand nesiguranta...Lucruri notate de asemenea...La sfarsit, mi-au spus ca-mi vor comunica decizia in 2-3 zile, telefonic. Au facut-o chiar de-a doua zi. Nu am regretat niciun moment ca nu eu am fost cel angajat. Mai ales, ca la mai putin de un an de zile, aceeasi "intreprindere" a intrat in lichidare si cu ceva tam-tam. Nu stiu ce s-a ales cu directorul comercial si nici nu m-a interesat...

  Revenind in actualitate, Luca a fost angajat la o firma. Presupun ca este in domeniul recrutarilor de personal. Dau si eu cu banul si zic AVA Human Resources. Culmea ar fi sa si nimeresc ! Angajatorii au si ei o pretentie suplimentara. Ca Luca sa gaseasca pe cineva care, timp de o luna, sa-i promoveze grupul creat. Eu ii doresc succes in alegere si toata lumea sa fie multumita. 
  Pentru cine doreste amanunte suplimentare despre acest grup iata si adresa:

Fara sa-l cunosc, Luca mi-a devenit simpatic. Exemplul lui cred ca trebuie urmat de cat mai multi. Pentru ca se poate !
Ii voi face si o dedicatie. O trupa draga mie, Timpuri Noi, are o piesa intitulata, ati ghicit, Luca !
Versurile sunt cam "piperate" dar cred ca Luca are si simtul umorului. Indraznesc asadar...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu