luni, 15 iulie 2013

Comori de suflet romanesc



Festivalul International de Folclor: Intalniri Bucovinene


Campulung Moldovenesc


editia a 24-a, 19 - 21 iulie 2013







   La Câmpulung Moldovenesc va avea loc, la sfârşitul acestei săptămâni, cea de-a 24-a ediţie a Festivalului Internaţional de Folclor Întâlniri Bucovinene. 
  Considerat a fi cel mai mare festival folcloric din Europa, Întâlniri Bucovinene este un festival itinerant care are loc anual în cinci ţări, România, Polonia, Ucraina, Ungaria şi Slovacia. 



  Ediţia de anul acesta a festivalului care va avea loc la Câmpulung Moldovenesc va începe vineri, 19 iulie a.c., de la ora 11:00, cu o paradă a portului popular, după care, de la ora 13:00, va avea loc deschiderea oficială a festivalului. Primarul din Câmpulung Moldovenesc, Mihăiţă Negură, ne-a declarat că în fiecare dintre cele trei zile ale festivalului va avea loc spectacolul concurs Comori de suflet românesc, precum şi spectacole susţinute de interpreţi şi formaţii de muzică populară din Polonia, Ucraina, Ungaria, Slovacia, Moldova. De precizat că toate evenimentele organizate în cadrul acestui festival vor avea loc pe platoul central din Câmpulung Moldovenesc. 



  Pe lângă concertele oferite de invitaţii din străinătate, vineri, de la ora 21:00 va începe spectacolul susţinut de Ansamblul artistic profesionist Ciprian Porumbescu, iar sâmbătă, între orele 20:00 şi 21:00, vor avea loc recitalurile susţinute de Alexandru Brădăţan din Gura Humorului şi de către laureatul festivalului Mamaia 2011, Paul Ananie. 



  Potrivit programului festivalului, sâmbătă, 20 iulie, de la ora 13:30, va începe un spectacol cu solişti din Bucovina, iar de la ora 14:45 va începe concursul O poveste pentru fiecare obiectiv turistic.



  În ultima zi a festivalului, duminică, între orele 20:30 şi 21:00 va avea loc spectacolul de lansare a orchestrei municipale Doina Rarăului după care, de la ora 21:00, va începe festivitatea de premiere a concursul Comori de suflet românesc. 
  Festivalul Întâlniri bucovinene se va încheia cu recitalul extraordinar susţinut de Gelu Voicu.
***http://www.monitorulsv.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu