vineri, 14 iunie 2013


Initiative de toata lauda


Donati o carte pentru refacerea bibliotecii din Calinesti





o biblioteca renaste din cenusa

  ACTUALITATEA PRAHOVEANĂ, scriitoarea CAMELIA IULIANA RADU, REVISTA de cultură şi atitudine SINGUR din Târgovişte şi ArteFapte.ro au demarat, alături de BIBLIOTECA JUDEŢEANĂ NICOLAE IORGA din Ploieşti, o campanie pentru refacerea bibliotecii din comuna prahoveană Floreşti, sat Călineşti, instituţie care a ars din temelii, la începutul acestei săptămâni.
   O rană pe obrazul culturii româneşti s-a petrecut luni, 10 iunie când o mână criminală a dat foc Bibliotecii locale din satul Călineşti, comuna Floreşti, Prahova.
   "În urma incendiului, au ars în întregime peste 18.000 de volume şi toate dotările bibliotecii au dispărut fără urmă. Poliţia se ocupă de acest caz. Totuşi, lovitura este extrem de mare pentru toţi cei care iubim lectura şi cartea. De aceea, Biblioteca Judeţeană Nicolae Iorga din Ploieşti face apel la toţi cititorii şi consumatorii de carte să contribuie, după posibilităţi, cu un titlu sau două, aflate în bună stare tipografică, pentru refacerea fondului de carte al acestei biblioteci urgisite. Rugăm cititorii să contribuie prin donarea de cărţi, la sediul Bibliotecii Judeţene din Ploieşti, de la Palatul Culturii", ne-a declarat Nicolae Boaru, directorul Bibliotecii Judeţene Nicolae Iorga.
  Campania se desfăşoară la nivel naţional, iar sprijinul este binevenit din partea tuturor cititorilor care doresc să ajute la refacerea bibliotecii din satul Călineşti, Prahova.
  Vă aşteptăm cu o carte, să vindecăm biblioteca din Călineşti, să arătăm că suntem alături de una dintre instituţiile culturale care, deşi se află în mediul rural, este o dovadă că românii nu s-au dezis de lectură. Să arătăm cu toţii că există carte şi dincolo de foc şi O BIBLIOTECĂ RENAŞTE DIN CENUŞĂ !
***artefapte.ro

  Dragi scriitori, dragi edituri, biblioteci judetene din tara, oameni care cred in carte, va cer ajutorul ! Cartile se pot trimite pe adresa Bibliotecii Judetene N. Iorga Din Ploiesti, cu specificatia pe pachet: PENTRU BIBLIOTECA FLORESTI. 
MULTUMIM MULT, MULT !!!
 
BIBLIOTECA JUDETEANA NICOLAE IORGA
Adresa: Ploiesti, str. Subl. Erou Calin Catalin, Nr. 1, Palatul Culturii
VA MULTUMIM !!!

***Camelia Iulian Radu

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu