miercuri, 12 iunie 2013


Agentia de Stiri Bune


Cetatea Rupea -


Redeschisa pentru vizitatori


15 iunie 2013





  Cetatea Rupea îşi deschide porţile publicului larg, după ce timp de trei ani a fost în renovare. Investiţiile, cu bani europeni, se ridică la 32 de milioane de lei. Cetatea Rupea este punctul de atracţie pentru turiştii care vin în zonă şi este atestată documentar în anul 1357. 


  Lucrările de restaurare şi consolidare a cetăţii, dar şi de realizare a drumurilor de acces spre monument şi de amenajare a unei parcări în zonă au durat mai bine de trei ani. Mai exact, au fost reabilitate cele trei căi de acces spre Cetate, dar a fost creat şi un drum nou care porneşte din Cartierul Sinaia. Noua porţiune de drum ce se întinde pe 5 kilometri a fost asfaltată, fiind montaţi şi stâlpi de iluminat public. În plus a fost montat un sistem de iluminare care pune în valoare cetatea. Turiştii au la dispoziţie şi o parcare de 100 de locuri dintre care 10 sunt pentru autocare.   


  Au fost reabilitate şi consolidate zidurilor cetăţii care stăteau să cadă, turnurile, dar şi sălile interioare. S-a indrodus apa curentă, gazul şi lumina. 


  Primarul din Rupea, Flavius Dumitrescu a precizat că în perioada următoare va începe şi o amplă campanie de promovare a Cetăţii Rupea, dar se vor organiza şi evenimente care să atragă turiştii. Anul acesta se va organita şi un festival dedicat compozitorului Wilhelm Georg Berger, născut la Rupea. Evenimentele de promovare vor costa 40.000 de lei, bani europeni.






***adevarul.ro



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu