luni, 27 mai 2013

Salonul Internațional de Carte Bookfest




Complexul Expozițional Romexpo, București


ediția a VIII-a, 29 mai - 2 iunie 2013




   Cea de-a VIII-a ediţie a Salonului Internaţional de Carte Bookfest, organizat de Asociaţia Editorilor din România sub egida Federaţiei Editorilor din România, ia startul miercuri, 29 mai şi se va încheia duminică, 2 iunie, spaţiul de desfăşurare fiind pavilioanele C1, C2, C3, C4, C5 din Complexul Expoziţional Romexpo.
   Cele peste 200 de edituri participante vor aduce pentru publicul vizitator aproape 1.000.000 de volume, dintre care cîteva mii de titluri noi dar și 300 de evenimente interactive (lansări de carte, sesiuni de lectură şi autografe, întâlniri cu personalităţi ale lumii literare şi artistice, dar şi politice, concerte, proiecţii cinematografice, reprezentaţii de teatru pentru copii, workshopuri de fotografie, scriere creativă şi live drawing, dezbateri profesionale) care vor reuni cititori, scriitori, artişti şi personalităţi culturale. Vizitatorii se vor putea bucura de reduceri de până la 50% la standurile editurilor și vor putea câștiga în premieră premii consistente la tombolele Bookfest.
   Respectând tradiţia creată prin invitarea unui oaspete de onoare (Spania în 2010, Ungaria în 2011, Franţa în 2012), Bookfest se bucură anul acesta de participarea Austriei, Elveţiei şi Germaniei, prin proiectul internaţional Trei ţări, aceeaşi limbă, dezvoltat de Târgul de Carte de la Frankfurt. Din partea invitatului de onoare vor veni în România 24 de invitați, astfel că iubitorii de literatură vor avea ocazia să îi întâlnească pe laureații Premiului Național al Cărții din Germania – Uwe Tellkamp si Katharina Hacker, pe laureatul Cărții anului 2011 din Elveția – Cătălin Dorian Florescu, pe doi dintre cei mai importanți prozatori austrieci ai momentului – Michael Stavarič și Joseph Winkler, pe Jan Koneffke (Germania) și Christian Haller (Elveția) – precum și trei dintre reprezentanții generației tinere de prozatori de limba germană – Saša Stanišić, Julya Rabinowich (Germania) si Jolanda Pinel (Elvetia).

Program evenimente Bookfest 2013: 

  Partenerul evenimentului este Ministerul Culturii, iar printre sponsori se numără Volksbank, BCR, Cumpăna, Urgent-Curier, ș.a.

  Salonul Internaţional de Carte Bookfest este o manifestare de tradiţie organizată de Asociaţia Editorilor din România, sub egida Federaţiei Editorilor din România, cea mai importantă confederaţie patronală din mediul editorial românesc. Bookfest s-a impus încă de la prima ediție, în 2006, în spaţiul cultural ca un eveniment care promovează lectura şi accesul consumatorilor de carte la produsele editoriale de calitate.

Programul de vizitare:
 miercuri, 29 mai, şi joi, 30 mai, între orele 10:00 şi 20:00, 
iar de vineri până duminică, între orele 10:00 şi 22:00. 

Accesul la eveniment este gratuit.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu