joi, 9 mai 2013

Speranta pentru educatie



Initiative de toata lauda


Value Team


Eveniment cultural caritabil


Biblioteca Centrala Universitara, Iasi


16 mai 2013






   Pe data de 16 mai 2013, ora 19:00, in Aula Bibliotecii Centrale Universitare, ieşenii sunt invitaţi să ia parte la evenimentul cultural cu scop caritabil Speranţă pentru educaţie. 
   Felicia Filip, Cristian Mihăilescu, Cvartet Symphonis şi Cantores Amicitiae îşi dau mâinile pentru a-i susţine pe cei 450 de elevi din Liteni în dorinţa lor de a învăţa în condiţii decente.


   Şcoala cu clasele I-VIII Liteni, comuna Belceşti, judeţul Iaşi oferă condiţii vitrege elevilor săi. Frig, înghesuială, lipsa toaletelor, pereţi coşcoviţi. Cu toate acestea, rata abandonului şcolar este scăzută la Liteni, iar copiii de aici, modeşti şi obişnuiţi cu puţin, nu cer nimic nimănui. Ei visează doar la o şcoală normală, călduroasă, spaţioasă şi cu un acoperiş solid deasupra capului, fără să ştie că visul lor reprezintă dreptul fiecărui copil la educaţie în condiţii decente şi sigure.
   Pentru a veni în ajutorul acestor copii şi a le păstra vie fărâma de speranţă, Value Team, o echipă de 18 masteranzi ai Facultăţii de Economie şi Administrarea Afacerilor organizează evenimentul Speranţă pentru educaţie. 
   Invitaţi să asculte muzică aleasă pentru inimi deschise, ieşenii se pot bucura de un concert de excepţie al sopranei Felicia Filip, cunoscută la nivel internaţional ca "Noua regină a Traviatei”. Cu o voce care te lasă fără suflare, distinsa soprană Felicia Filip va ȋncânta auditoriul cu cele mai frumoase piese care au consacrat-o. 
   Un alt moment artistic al serii este reprezentat de cvartetul Symphonis, ce a pregătit melodii nu doar pentru iubitorii de muzică clasică, dar şi celor ce apreciază muzica de calitate interpretată la instrumente simfonice. 
   Corul Cantores Amicitiae, format din 32 de studenţi ai Universităţii de Arte George Enescu din Iaşi, a pregătit publicului o selecţie cu piese dintr-o varietate de genuri muzicale. 
   În sfârşit, moderatorul evenimentului este ilustrul Cristian Mihăilescu. Regizor, tenor, profesor universitar, publicist, el desfăşoară o activitate intensă în lumea culturală şi este un adevărat maestru al prezentărilor. 

   Biletele pentru eveniment sunt puse în vânzare la preţul de 45, respectiv 65 de lei. Acestea pot fi achiziţionate în exclusivitate din Librăriile Cărtureşti Palas Mall şi Iulius Mall. Banii obţinuţi din vânzarea biletelor vor fi alocaţi în totalitate şcolii din Liteni, pentru diverse lucrări de renovare şi reparaţii. 
   Toţi membrii Value Team aderă la aceeaşi misiune: vor să investească într-o educaţie de valoare, deoarece aceasta reprezintă speranţa societăţii pentru un viitor decent. Ei doresc să-i ajute pe elevii din Liteni să-şi păstreze avântul, ambiţia şi isteţimea. 
   Echipa colaborează în acest demers cu Fundaţia Serviciilor Sociale Bethany, fiind sprijiniţi şi de Rotaract Iaşi 2000.

  Pentru a fi la curent cu noutăţile evenimentului, vă invităm să urmăriţi pagina de facebook a evenimentului, https://www.facebook.com/SperantaPentruEducatie sau site-ul oficial, www.sperantapentrueducatie.com

***culturainiasi.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu