miercuri, 3 aprilie 2013

Scoala altfel


Palatul Elisabeta, Bucuresti


1 - 3 aprilie 2013







   În această săptămână se desfășoară o nouă ediție a proiectului elevilor din întreaga țară, numit Școala, altfel. Anul trecut am avut plăcerea de a întâlni, în Săptămâna altfel, elevii și profesorii Liceului Internațional de Informatică din București.
   Anul acesta, un număr de cinci școli și licee vor trece pragul Palatului Elisabeta, în zilele de luni 1, marți 2 și miercuri 3 aprilie, pentru a vizita reședința regală și a se întâlni cu membrii familiei noastre.
   Luni, Liceul Regele Carol I din Ostrov, județul Constanța, a vizitat Palatul Elisabeta. Ieri, Principele Nicolae s-a întâlnit cu elevii Colegiului Național Iulia Hasdeu din București, care și-au prezentat proiectul școlar Monarhia, o stare de spirit. Astăzi (3 aprilie), Principesa Moștenitoare și cu mine vom primi elevii și profesorii Colegiului Național Regele Ferdinand din Sibiu, ai Școlii Tudor Arghezi și ai Școlii George Cosbuc, ambele din Capitală.
   Prezența elevilor din întreaga țară la Palatul Elisabeta este un fapt obișnuit. În ultimii doisprezece ani, pragul reședinței regale a fost trecut de mii de elevi, de toate vârstele. Ei se pot bucura de atmosfera caldă, de familie, a instituției regale, pot înțelege pe viu rosturile și importanța istorică a simbolurilor statale românești, pot lua cunoștință, prin fapte, cuvinte și imagini, despre cele mai importante momente din crearea și consolidarea statului modern român. Tot aici, elevii învăță despre puterea exemplului personal, despre marele rol al modelului în societate, despre demnitate, respect și încredere, despre mândria de a fi român.
***princeradublog.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu