miercuri, 3 aprilie 2013

Istoria de langa noi



Muzeul de Istorie Galati

Situri arheologice si monumente istorice din judetul Galati


Casa de Cultura Ion Creanga, Beresti


4 aprilie 2013



   Muzeul de Istorie Galaţi derulează în acest an, în cadrul programelor sale educaţionale, proiectul cultural ISTORIA DE LÂNGĂ NOI.
   Proiectul iniţiat de muzeograful Costel Ilie, vizează promovarea siturilor arheologice şi a monumentelor istorice de pe teritoriul judeţului Galaţi, în comunităţile locale, cunoaşterea legislaţiei în domeniul protejării patrimoniului cultural naţional, precum si sensibilizarea autorităţilor locale, în vederea stabilirii unor măsuri de protecţie şi valorificare a respectivelor monumente.
   În cadrul manifestării culturale, va fi itinerată o expoziţie fotodocumentară Situri arheologice și monumente istorice din judeţul Galaţi, în localităţile din judeţul Galaţi, prilej cu care vor fi susţinute expuneri cu temele Cercetarea arheologică - mijloc de recuperare a istoriei şi Monumente istorice din judeţul Galaţi. Expunerile vor fi completate cu prezentări media, referitoare la cele mai importante monumente istorice şi situri arheologice din judeţul Galaţi. 
   Prima manifestare, din cadrul acestui proiect, se va desfăşura joi, 4 aprilie 2013, ora 11.00, la Casa de Cultură Ion Creangă din oraşul Bereşti, localitate în care acum patru decenii se descoperea, în situl de la Dealul Bulgarului, o piesă arheologică excepţională: Hora de la Bereşti.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu