vineri, 19 aprilie 2013

Initiative de toata lauda


Eveniment caritabil


Libraria Predania, Bucuresti


24 aprilie 2013







  Au stat luni întregi pe stradă, au dormit sub cerul liber și au cunoscut foamea, sărăcia și mai ales lipsa de afecțiune. Au fost puși să cerșească de cei care le-au dat viață. Și au trecut prin traume greu de imaginat.
  Acum au un cămin. Locuiesc în Centrul de primire în regim de urgență pentru copii străzii din Sectorul 3. Aici mănâncă, dorm, își fac lecțiile. Familia lor este formată din doamnele care le țin loc de mamă și tată. Adevărații părinți îi vizitează rar.
  Sunt 16 copii, 6 fete și 10 băieți, cu vârste cuprinse între 5 și 13 ani. Deși locuiesc într-un centru de urgență, unii nu mai pleacă acasă. Pentru că acasă nu există. Au deja 3 ani de când locuiesc în centru.
  Iliuță a ajuns în centru anul trecut, adus de bunică. Are 5 ani și vorbește cu dificultate, dar nevoia de dragoste i se citește pe chip. În propria familie era ținut adesea legat de pat. Părinții s-au separat. Tatăl l-ar vrea înapoi dar nu-i poate oferi nimic pentru că nu are un loc de muncă. Iliuță zâmbește mereu. Este un copil cald, care oferă îmbrățișări oricui este dispus să i le ofere.
  Directoarea centrului își dorește ca de Paște să le ofere acestor copii o serbare. O serbare adevărată. Lipsesc însă darurile. Aici intrăm noi în scenă pentru că ne dorim ca lumea să afle de povestea acestor copii, să-i viziteze și să le dăruiască un pic de bucurie.
  Pentru a strânge daruri și bănuți pentru ei, miercuri, pe 24 aprilie, la ora 19.00, la Librăria Predania minunații muzicieni Anamaria Morodan si chitaristul Niculae Constantin ne vor cânta și încânta. Special pentru copii. Nu vor lipsi prăjiturile și ceaiurile bune.
  Pentru copii se pot aduce jucării, hăinuțe sau dulciuri. Banii care se vor strânge din donații vor fi folosiți pentru pregătirea a 16 pachete pentru serbarea de Paște.

Vă așteptăm !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu