marți, 5 februarie 2013

Urla haita...



Lansare de carte


Nicolae Purcarea


Muzeul National al Taranului Roman, Bucuresti


15 februarie 2013






    Fundația Sfinții Închisorilor lansează vineri, 15 februarie 2013, ora 18:00, la Muzeul Național al Țăranului Român, Studioul Horia Bernea, volumul de memorii din închisorile comuniste Urlă haita…, autor Nicolae Purcărea. 
    Nicolae Purcărea este un cunoscut meșter popular, sculptor tradițional în lemn, fost deținut politic, trecând prin mai multe închisori din țară în timpul regimului comunist: Pitești, Gherla Aiud, Canal, Jilava.
    Un om de o deosebită delicatețe sufletească, a știut să depășească îngrozitoarele torturi fizice, psihice și spirituale și să lase moștenire nu numai o frumoasă și bogată lucrare de sculptură populară românească, dar și un volum impresionant de memorii, o mărturie vie a trăirilor și a crezului unei întregi generații de tineri.
    Lansarea ne aduce ca vorbitori alături de Nicolae Purcărea și pe Dan Puric, actor și regizor, Răzvan Codrescu, poet, traducător, eseist și Sorin Lavric, filosof, scriitor, traducător.
   "Am rămas astăzi o mână de oameni din generația mea care încă mai suntem mărturii vii. Dar ideea, idealul pentru care am luptat este viu și va dăinui în veci, cât va trăi omul pe pământ. Credința în Dumnezeu și dragostea de neam sunt cele două axe înscrise în destinul neamului nostru” (Nicolae Purcărea)
Organizator: Fundația Sfinții Închisorilor

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu