vineri, 22 februarie 2013

Manifestari de Dragobete si Martisor



Diaspora romana


Liga Studentilor Romani din Strainatate, 

Asociatia Bucovina, Asociatia Aripi de Lumina


Torino, Italia


2 - 3 martie 2013




   Liga Studenților Români din Străinătate (Torino) şi Asociația Bucovina vor să aducă Mărțișorul mai aproape, chiar în inima orașului Torino, anul acesta românii din zonă fiind aşteptaţi să sărbătorească în stil tradiţional românesc Dragobetele şi Mărţişorul. Astfel, pe 2 şi 3 martie, în Parcul del Valentino se va organiza o expoziţie cu mărtişoare confecţionate chiar de ei și care vor fi de vânzare.
    De asemenea, asociaţia de promovare socială Aripi de Lumină organizează la Parohia Sfântul Grigorie Dascălu din oraş, un eveniment intitulat Dragobete şi Mărţişor - sărbătoarea îndrăgostiţilor şi a primăverii. În cadrul programului se anunță o expoziţie de costume populare româneşti purtate la ceremonia căsătoriei, un laborator de confecţionare a mărţişoarelor şi un recital de muzică şi poezie. Evenimentul va avea loc în data de 3 martie, începând cu ora 14:00.
    În aceeași zi, de la ora 15:00, Asociaţia Basarabia organizează la Teatrul San Giuseppe din Via Andrea Doria nr. 18 cea de-a 5-a ediţie a spectacolului Mărţişor 2013, la care sunt invitați duetul Catharsis, Doina Sulac (interpretă de muzică populară din Republica Moldova), grupul de dans popular Hora Basarabiei, precum şi alţi interpreţi de muzică populară din Torino.
   Alte informaţii şi detalii despre evenimentele pe care comunitatea românească din zona le-a pregătit cu ocazia acestor sărbători, le puteţi găsi pe site-ul primăriei din Torino.
***actualitate.it

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu