vineri, 22 februarie 2013

Expozitia: Simboluri



Arta plastica contemporana romaneasca


Muzeul de Istorie si Arta al Municipiului Bucuresti 


1 - 15 martie 2013





   Expoziția Simboluri găzduită de Muzeul de Istorie și Artă al Municipiului București, oferă publicului o privire de ansamblu asupra simbolurilor precreștine și creștin-ortodoxe.

   Crucea rămâne unul dintre cele mai importante simboluri ale creștinismului.
   Odată cu primele manifestări ale artei ecleziale, crucea pătrunde și în spațiul laic trecând treptat, în Imperiul Bizantin de la simbol, la sistem compozițional.
   Această expoziție își propune să pună, din nou, în lumină viziunea laică asupra acestor elemente.
Tratarea fiecărui simbol în parte, atât din punct de vedere al desenului, cât și din puncte de vedere al cromaticii aparține personalității fiecărui artist vizual în parte, prin aceasta expoziția creând o diversitate de opinii în ceea ce privesc aceste elemente.
   De la trame cruciforme, la forme concrete, de la compoziții dispuse în formă de cruce greacă, până la numere simbolice, toate se concretizează într-o expoziție ce oferă un dialog profund.

Cunoașterea și stăpânirea acestui repertoriu de elemente este dovada vie a unor studii ample atât în domeniul artelor vizuale, cât și în domenii adiacente – cum ar fi cel al teologiei ortodoxe.
   Dialogul este susținut atât prin personalități diferite, cât și printr-o serie de nume consacrate ale plasticii românești contemporane: Iulian-Dalin Toma, George Moscal și Tudor Șerban – toți fiind membrii ai Uniunii Artiștilor Plastici – care susțin grupul absolvenților de la UNArte: Alina Manole – membră UAP, Cristian Crestincov, Petre-Emanuel Ghergu și Răzvan Stanciu – membrii ai grupului 4ART – și Cosmin Matei.

   Vernisajul expoziției va avea loc pe data de 1 martie 2013, la ora 18:00.

   Expoziția se va desfășura în perioada 1 – 15 martie.
  Adresa Muzeului Municipiului Bucuresti: b-dul I. C. Bratianu, nr 2, sector 3, Bucuresti
***vreauarta.ro


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu