joi, 14 februarie 2013

Un inceput...



Agentia de stiri bune


George Enescu


Casa de la Mihaileni

 

inclusa pe lista obiectivelor din patrimoniul cultural national


februarie 2013




foto Raluca Ştirbăt


  Casa din comuna Mihăileni, judeţul Botoşani în care a copilărit şi şi-a petrecut vacanţele de vară marele muzician George Enescu va fi inclusă pe lista obiectivelor din patrimonial cultural naţional, a declarat, miercuri (16 februarie 2013), pentru AGERPRES, şeful Direcţiei Judeţene pentru Cultură şi Patrimoniu Cultural (DJCPN) Botoşani, Dănuţ Huţu.
   Potrivit acestuia, Ministerul Culturii a declanşat, în regim de urgenţă, la propunerea Institutul Naţional al Patrimoniului şi DJCPN Botoşani, procedura de clasare a casei în care a locuit mama compozitorului.
   “Sperăm că se va definitiva procedura de clasare a acestui monument, urmând ca după aceea să se facă intervenţii pentru restaurarea şi consolidarea casei”, a afirmat Huţu. 
   Casa de la Mihăileni a aparţinut bunicilor după mamă ai lui George Enescu, preotului Ioan Cosmovici şi soţiei sale, Zenovia. Acolo s-a născut, în 1839, mama compozitorului, Maria Cosmovici, devenită mai târziu Maria Enescu. Tot acolo, Maria Enescu a şi murit, în martie 1909.
***agerpres



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu