duminică, 9 decembrie 2012

Decembrie - Lumea Basmelor



Centrul Cultural German


Timișoara


Decembrie 2012





  În urmă cu 200 de ani a apărut binecunoscuta colecţie de basme a fraţilor Grimm, renumită astăzi în întreaga lume. Centrul Cultural German Timişoara sărbătoreşte această aniversare rotundă transformând luna decembrie într-o lună a basmelor.
  Prinţul broscoi, Frumoasa din Pădurea Adormită, Hänsel şi Gretel – toți ne sunt cunoscuți, fie noi copii, tineri sau adulți. Ei sunt doar o parte dintre personajele, care au devenit renumite datorită colecţiei de basme Kinder- und Hausmärchen a fraţilor Jacob şi Wilhelm Grimm. Această culegere este, pe lângă Biblia tradusă de Martin Luther, cea mai cunoscută şi răspândită carte a istoriei culturale germane. Ea a fost tradusă în 160 de limbi şi preluată în patrimoniul UNESCO în anul 2005.
   De-a lungul întregii luni decembrie sunteţi invitaţi la Centrul Cultural German să pătrundeţi în lumea basmelor. Vor avea loc lecturi de basme și povești pentru copii şi proiecţii ale unor ecranizări ale celor mai cunoscute basme ale fraților Grimm. De asemenea, în expoziţia de afişe Lumea basmelor, pusă la dispoziţie de Goethe-Institut, copiii pot descoperi unde se ascund şi în ziua de astăzi simboluri și elemente tipice ale basmelor. 
   Pentru grupuri de elevi organizăm un "raliu” prin expoziţia de afişe, unde elevii trebuie să se întreacă în rezolvarea unor sarcini. Înscrierile se pot face telefonic la numărul 0256 407058 sau prin e-mail (b.barbu@ccgtm.ro).

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu