luni, 15 octombrie 2012

Along The Street



Arta plastică contemporană


Petra Schweifer, Stefan Gletter (Austria)


18 - 23 octombrie 2012


Atelier 35, București




   Along the Street însumează observațiile artiștilor Stefan Glettler și Petra Schweifer în cadrul rezidenței de două luni organizate de Bucharest Artists in Residence. Lucrările celor doi funcționează ca demersuri și rezultate separate, formulând reacții diferite la experiențele acumulate împreuna, de-a lungul pelegrinărilor prin România, cât și în proximitatea reședinței acestora din București.
   Stefan Glettler lucrează adesea cu materiale găsite pe care le provoacă și recompune pentru a produce truse de sensuri noi în relație cu situația/obiectul de la care a pornit. În București, Stefan Gletter a adunat diferite resturi găsite de-a lungul șinei de cale ferată în cartierul Colentina, cât și din alte părți ale orașului, pe care le- a folosit în montarea unui set de instalații. Obiectele pe care le inaugurează în cadrul evenimentului Along the Street comunică asocierile ironice și ascuțite prezente în procesele de translatare și reificare parcurse în perioada de lucru. Atașat acestei direcții de recuperare și transformare, Stefan Glettler expune o serie de pictograme recognoscibile, reproduceri din memorie ale unor semne-simbol extrase din matricea orașului.
   Petra Schweifer abordează întâlnirile cu orașul concentrandu-și atenția asupra unei anumite străzi de la periferia Bucureștiului. Situațiile pe care le întâlnește zilnic circulând pe aceeași stradă se adună într-o construcție plină de inconsecvențe, în permanență susceptibilă schimbărilor mărunte, pe care artista le înregistrează și calculează în funcție de diferențele subtile care apar fie în arhitectura sau în activitățile oamenilor de la o zi la alta . De la ferestre care sunt zidite peste zi și munți de pietriș turnați în stradă care dispar în decursul a câteva ore, Petra Schweifer contemplează anacronismele din stradă și folosește toate aceste denivelări în logica respectivei micro- comunități într-o serie de picturi-mărturii.
   Stefan Glettler (n.1980) este artist austriac și lucrează cu pictură, desen și instalație. Rezidența sa în București este sprijinită cu o bursă din partea statului Styrian, Graz, Austria. În 2011 a primit premiul Henkel pentru Artă în cadrul secțiunii Young Artists. Trăiește și lucrează în Graz și Vienna, Austria. (www.stefanglettler.at)
   Petra Schweifer (n.1981) este artistă austriacă și lucrează cu desen și pictură. În 2011 a realizat Drawingproject în cadrul Cité Internationale des Arts, împreuna cu Stefan Glettler. A expus în Germania, Austria, Franța, Islanda, ș.a. Trăiește și lucrează în Vienna, Austria. (www.petraschweifer.com)

Atelier35: str. Șelari nr. 13
Program: L-V: 11.00 - 19.00
www.atelier35.eu


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu