luni, 15 octombrie 2012

Olimpiada Internationala de Stiinte ale Pamantului



Succese romanesti peste hotare


Olavarria, Argentina


7 - 13 octombrie 2012



Olimpiada internationala de stiinte ale pamantului

foto: edu.ro

     Olimpicii romani care au participat la Olimpiada Internationala de Stiinte ale Pamantului au castigat patru medalii: doua de argint si doua de bronz, informeaza Ministerul Educatiei. Cele doua medalii de argint au fost castigate de Paul Vacariu, clasa a XII-a la Colegiul National Gheorghe Lazar, Sibiu, si de Andrei Moldovanu, clasa a XI-a la Liceul Teoretic Nicolae Balcescu, Cluj-Napoca.

   Cea de-a VI-a editie a Olimpiadei Internationale de Stiinte ale Pamantului (International Earth Science Olympiad - IESO) s-a desfasurat in Argentina, la Olavarria, in perioada 7-13 octombrie 2012. Competitia consta in doua probe, una teoretica si cealalta practica. Anul acesta au participat peste 70 de elevi din 18 de tari.
     Ana-Isabelle Carmen Florea (clasa a XI-a/Liceul International de Informatica, Bucuresti) si Constantin Octavian Puiu (clasa XI-a/Colegiul National, Iasi) au obtinut medaliile de bronz.

    Anul trecut, lotul olimpic al Romaniei a cucerit o medalie de aur (punctaj maxim), trei medalii de bronz si un premiu special pentru proiecte.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu