luni, 17 decembrie 2012

Pepiniera de talente



Initiative de toata lauda


Primaria sector 3, Bucuresti


2012 - 2013




    Primarul Sectorului 3, Robert Sorin Negoiță a demarat pe 6 decembrie 2012 programul Pepiniera de talente. Acest proiect socio-educativ este derulat de Primăria Sectorului 3 și are ca scop identificarea, stimularea si susținerea elevilor din școlile sectorului 3, cu potențial în domeniile artistic și sportiv, indiferent de mediul social de proveniență. În program sunt înscriși 3.333 de elevi din cadrul școlilor generale din sectorul 3.
   "Astăzi, 6 decembrie, am pornit programul Pepiniera de talente ca un cadou pentru copii, urmând ca, pe parcurs, să-i perfecționăm în funcție de talentul fiecăruia, în așa fel încât, la gala finală de pe 1 iunie 2013,  să-i premiem pe cei mai buni. Copiii sunt entuziasmați și este de datoria noastră să facem ceva pentru ei, pentru că ei sunt România de mâine”, a declarat Robert Sorin Negoiță primarul Sectorului 3.
   Proiectul Pepiniera de talente se desfășoară în două etape. În primă fază, au fost organizate întâlniri cu directori de școli, învățători și profesori pentru descoperirea tinerelor talente. De asemenea, pentru derularea acestui proiect a fost semnat un parteneriat între Primăria Sectorului 3, Inspectoratul Școlar și Asociația Culturală Quo Vadis. În funcție de numărul de copii talentați a fost stabilit și numărul de instructori pe specializări.
   Cea de-a doua etapă a proiectului se va desfășura în perioada ianuarie-iunie 2013. Astfel, începând cu luna ianuarie trainerii specializați în domeniile menționate vor oferi elevilor cursuri extrașcolare săptămânale în școlile de care aceștia aparțin. De asemenea, cursanții se vor întâlni cu personalități marcante din domeniul în care au fost coordonați și vor fi organizate concursuri pe domenii între școli, care să evidențieze rezultatele valorificării talentelor. 
    Proiectul se va încheia cu organizarea unei gale de decernare a premiilor. În cadrul acesteia, Primarul Sectorului 3, Robert Sorin Negoiță, va acorda burse și premii pe domenii. Premianții vor participa gratuit la o tabără de creație.
   Primăria Sectorului 3 va oferi, la finalul programului, suport și vizibilitate școlilor care vor câștiga cele mai multe diplome în domeniul activităților vocaționale.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu