luni, 5 noiembrie 2012

Mandria de a fi roman



O romanca eroina in S.U.A.

Claudia Roman


2012





   Uraganul Sandy a scos la lumină adevăraţi eroi. Oameni al căror instinct a fost să salveze cât mai multe vieţi, cu orice risc. Este şi cazul asistentei medicale Claudia Roman. Datorită ei şi colegelor ei, bebeluşii din secţia Terapie Intensivă a unui spital din New York sunt acum în viaţă. Curajul Claudiei a fost lăudat şi de preşedintele Barack Obama.
   Pentru 60 de milioane de americani, uraganul Sandy a însemnat iadul pe Pământ. Inundaţii, incendii şi teroare. Iar misiunile de salvare au fost pe masura tragediei. Unele dintre ele, chiar la limiă. Este cazul intervenţiei de la centrul medical Langone din New York.
   Asistentele tocmai se pregăteau să schimbe tura. Printre ele, şi Claudia Roman.  Brusc, în clădirea spitalului s-a facut bezna. Uraganul provocase o uriaşă pană de curent, iar toate aparatele care ţineau în viaţa bebeluşi prematuri, cu probleme de respiraţie sau cu afecţiuni cardiace, s-au oprit.
   Rămase doar pe baterii, aparatele nu puteau ţine copiii în viaţă pentru mult timp. Era necesar ca bebeluşii, unii sub 2 kilograme, să fie evacuaţi de urgenţă, fara a fi deconectaţi. Cum lifturile nu funcţionau, asistentele nu puteau sa îi duca decât în braţe, pe scari, de la etajul 9. Asistenta Claudia Roman povesteşte că drumul era luminat doar cu lanterne şi telefoane. Abia vedea pe unde păşea.
   Claudia Roman şi colegele ei au fost lăudate chiar de preşedintele Barack Obama. Le-a dat drept exemplu de curaj.




   "În bezna adusă de această furtună, am putut vedea şi tot ce e mai strălucitor în America: asistentele de la spitalul NYU, ducând în braţe nou-nascuţi fragili, pentru a fi în siguranţă" a spus preşedintele. (Antena 3)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu