luni, 12 noiembrie 2012

Un suflet generos



Initiative de toata lauda


Charlie McGettigan (Irlanda)


Cantec in favoarea copiilor defavorizati din Romania




   Artistul irlandez Charlie McGettigan a lansat un nou single - Who Will Take Care of the Children. Toate încasările din vânzarea acestui cântec vor fi donate pentru integrarea în societate a copiilor defavorizaţi care au crescut în orfelinatele din România.
   Căderea comunismului în Europa de Est de la începutul anilor
'90 a adus în atenţia lumii situaţia copiilor maltrataţi şi subnutriţi din orfelinatele din România şi din alte ţări est-europene. Mulţi dintre aceşti copii au murit în orfelinate, alţii au fost adoptaţi peste hotare, iar restul au rămas în instituţiile în care au fost abandonaţi.
   Mulţi dintre aceşti copii rămăşi în orfelinate nu au avut acces la educaţie şi terapie, fiind privaţi nu doar de cele esenţiale unui trai decent, dar şi de cele mai elementare drepturi umane.
   Convenţia Organizaţiei Naţiunilor Unite privind persoanele cu handicap recunoaşte drepturile egale ale tuturor persoanelor cu dizabilităţi, dreptul de a face parte dintr-o comunitate şi de a fi parte din ea ca şi ceilalţi, însă toate aceste drepturi le sunt încă refuzate românilor aflaţi în această situaţie, alaturi de alti cetăţeni cu dizabilităţi din alte ţări membre ale Uniunii Europene.
   Piesa Who Will Take Care of the Children a fost compusă de Charlie McGettigan şi John Mulligan pentru a aduce în atenţia tuturor lipsa de progres în ceea ce priveşte această problemă în Europa. 

   Piesa poate fi descărcată de pe iTunes şi Amazon, urmând ca toate încasările din aceste vânzări să fie donate organizaţiilor care luptă pentru integrarea în societate a persoanelor cu dizabilităţi din instituţiile româneşti.


***Informatie provenita din Ziarul Romanesc

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu