miercuri, 24 octombrie 2012

Muzeul copilăriei - Relația cu lumea mare



Muzeul Național al Țăranului Român


Sala Irina Nicolau, București


31 octombrie - 30 noiembrie 2012





   Multe povești încep cu un copil de împărat sau de țăran, care fuge în lumea mare să-și caute norocul. Altele vorbesc despre prunci alungați de acasă, să-și piardă urma sau să se prăpădească în aceeași lume mare. Odată ajunși în afara lumii mici și familiare a gospodăriei, copiii se pot aștepta la orice, la întâlniri miraculoase cu animale fantastice, monștri sau zâne, la comori sau nenorociri.
    În povești... Dar în viață ? Oricare dintre noi își poate aminti de momente în care a vrut sau chiar a și plecat de acasă cu bocceluța în spinare; de sentimentul eroic de libertate și apoi, de teama de necunoscut. Abia atunci încep copiii să-și amintească zicerile sau gesturile magice de ieșire din impas, pe care le-au învățat de la ceilalți. Să scuipi peste umăr dacă te întâlnești cu pisica neagră, să șoptești câinelui fioros din fața ta lacătul la gura ta, cheile la mâna mea și câte și mai câte...
    Despre Ionică fără frică, dar și despre Hensel și Gretel, despre Scufița roșie, Albă ca zăpada, dar și despre copiii de ieri și de azi, plecați în aventura cunoașterii – în expoziția Relația cu lumea mare.
    Co-organizatori: Muzeul Naţional al Ţăranului Român, Asociaţia Artees, Muzeul Lebork, Institutul Cultural Român
   Parteneri: Ministerul Culturii şi Patrimoniului din România, Mercury360

Vernisaj: 31 octombrie, ora 18:00

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu