duminică, 28 octombrie 2012

Ecosisteme



Arta plastica contemporana romaneasca


Lavinia Musat


Galeria Orizont, Bucuresti


19 noiembrie - 2 decembrie 2012




Concept:

   "Acest proiect este o forma de a intoarce naturii ceea ce mi-a dat. In realizarea lui am pornit de la ideea ca exista un sens al lucrurilor. Imi imaginez un lant desfasurat de evenimente caracteristice lumii noastre si anume faptul ca orice forma de viata se naste,se dezvolta, se perpetueaza si moare.
    Ceea ce ma obliga in acest proiect sa gandesc o natura dubla,contradictorie, facuta dintr-o combinatie paradoxala intre acelasi si altul a fost imaginea unui Ecosistem Acvatic. Am pornit in intelegerea si descifrarea lui de la locurile natale –malurile Dunarii, acolo unde totul e facere si desfacere de elemente, nastere si moarte intre lunci si balti –permanenta devenire- de fiecare data totul are puterea “sa renasca din propria cenusa” . El se comporta aici ca un model ideal dupa care am realizat o copie in lumea fizica prin imagini directe sau reprezentari sugerate pe care sufletul este invitat sa le parcurga.
    Flosindu-ma de elementele luate din natura sau cele care deja au suferit o interventie umana, voi initia o transformare a lor, o re-formare catre o alta idee si anume aceea ca fiecare privitor isi poate regasi propria existenta de viata." (Lavinia Musat)

Tehnica: tempera pe carton, papier mancher, tehnici mixte.
Curator: Rodica Sultana





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu