vineri, 19 octombrie 2012

Tabara Pastel Urban



Arta plastica contemporana romaneasca


Timisoara


Editia a V-a, 18 - 21 octombrie 2012



Tabara Pastel Urban 2012


    A cincea ediție a Taberei Pastel Urban aduce laolaltă nouă artiști. Vin din toată țara și au un singur scop: să surprindă în batoane colorate de pastel spiritualitatea culturală și arhitecturală a Timișoarei.
    Tabara Pastel Urban este organizată de cate Fundaţia Rubin. Timp de patru zile, Adrian Chira, Adrian Ioniţă, Călin Beloescu, Dan Palade, Loredana Tîrzioru, Maria Balea, Petrică Ştefan, Sorin Nicodim şi Vasile Tolan vor portretiza colorat Timișoara.
    "Este, până la urmă, un model de promovare a brandului orașului. Este încă o cărămidă pusă la temelia construcției pe care ne-o dorim cu toții, ca Timișoara să devină capitală culturală europeană”, spune Stelian Cirț, președintele Fundației Rubin.
     Tabara nu este doar o readucere a artei plastice si a artistului in strada, mai aproape de publicul receptor, ci si o  asumare a misiunii, nu intotdeauna usoara, de a creste colectia de opere de arta care ilustreaza in imagini reprezentative orasul de pe Bega, unele care surprind arhitectura si spiritul local, elemente determinante in procesul de constituire a brandului Timisoarei.

     Ediţia din acest este organizată cu sprijinul Consiliului Judeţean Timiş

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu