marți, 28 august 2012

Re-Creatia de Vara



Initiative de toata lauda


Asociatia Culturala Laureath


Serbarea de final a programului-pilot


Bucuresti


30 august 2012



     In data de 30 august 2012, ora 19.00, Asociația Culturală Laureath ne invită la serbarea de final a programului-pilot pentru copiii defavorizați Re-CREAȚIA DE VARĂ, la Centrul de Resurse pentru Elevi și Părinți, din cadrul Școlii cu clasele I – VIII, nr. 64, Ferdinand I, București.
   În perioada iulie – august 2012, Asociația Culturală Laureath a participat ca partener strategic al Școlii cu clasele I – VIII nr. 64 Ferdinand I la un program-pilot prin care s-a urmărit, prin metode și mijloace ale educației non-formale, contribuirea la dezvoltarea personală a unor copii defavorizați, provenind din familii de romi, din familii cu mulți copii sau fără posibilități financiare, în multe dintre aceste familii neexistând suportul necesar unei dezvoltări echilibrate. Totodată, a fost și prima invitație-provocare de implicare majoră în organizarea unui progam de amploare, asociația implicându-se activ în toate momentele importante de pe parcurs: pregătire și lansare, derulare ateliere și serbarea de final a programului.
   Laureath s-a înscris inițial în acest program cu o serie de trei ateliere destinate copiilor din clasele I – VIII, și anume: pictură, dans (salsa și bachata) și origami, la care s-au adăugat ulterior alte trei ateliere unice pentru același segment de copii: teatru și dans contemporan, decoruri de poveste și gătit sănătos, ajungând până la final la peste cincizeci de beneficiari unici.
   Prin atelierele desfășurate, voluntarii și colaboratorii Laureath au urmărit identificarea și stimularea prin joc a dezvoltării personale și formarea unui set de valori, atitudini și aptitudini ale copiilor precum: combaterea timidității și creșterea încrederii în sine și în ceilalți; stimularea creativității și dezvoltarea abilităților manuale; creșterea capacității de concentrare și de comunicare a copiilor; sporirea respectului și a responsabilității față de muncă, de oameni, de mediu și de societate în ansamblul ei.


    În contextul în care în ultimii ani s-a constatat o gravă deteriorare a respectului față de sine al copiilor, paralel cu o îndepărtare de la preocupările și interesul pentru educație, artă și cultură, pentru o dezvoltare personală bazată pe un sistem de valori coerent și modele serioase de urmat, pe voluntariat ca o preocupare firească în adolescența tinerilor, Asociația Culturală Laureath se alatură unui demers cultural ambițios și, totodată, extrem de generos, prin care se urmărește sprijinirea revenirii la un sistem echilibrat și sănătos de dezvoltare a copiilor și a tinerilor, la o stimulare a interesului pentru educație, artă și cultură, pentru reușita în viață bazată pe o structură mentală, spirituală, personală și profesională în acord cu propria persoană, dar și cu respectarea celor din jur.
   Din partea Laureath s-au implicat în organizarea și derulararea atelierelor în cadrul programului-pilot: Laura – Mariana Theodorescu (Președinte Laureath și manager de proiect), Simona Popescu (voluntar atelier de dans și de pictură), Ana Bodnaras (voluntar atelier de origami), Antonia Teisanu (voluntar atelier de teatru și dans contemporan), Andreea Puiu și Ioana Carac (colaboratori atelier de creat decoruri de poveste) și Andreea Craciun (colaborator și partener în cadrul atelierului de gătit sănătos).
   Atelierele Laureath din cadrul școlii de vară au avut ca sponsor principal pe SC VISUAL EXPERT SRL, iar ca parteneri pe ANDELI DESIGN și ANDIE’S VEGGIES.


                                                                         ***

    Asociația Culturală Laureath s-a înființat in 2011 și promovează participarea și implicarea, în special a copiilor și a tinerilor, în proiecte ce cuprind activități și evenimente cu caracter cultural-educativ și de anagajare civică, ridicarea nivelului de cunoștințe pe plan cultural, social și uman al acestora. Ne dorim să contribuim la crearea unui mediu cultural-educativ sănătos și echilibrat, în care fiecare să își poată găsi locul, dar și o speranță, resurse și oportunități de dezvoltare personală. Credem în valori precum bun-simț, profesionalism, corectitudine și responsabilitate, altruism, pasiune și implicare.
   Sediul social: Str. Florin Ciungan nr. 7, Bl. 65, Sc. 2, Ap. 12, Sector 3, București Tel.: +40 721.467.663 / +40 752.591.217 E-mail: office@laureath.ro Web: www.laureath.ro Facebook: www.facebook.com/pages/Asociatia-Culturala-LAUREATH Persoană de contact: Laura Mariana THEODORESCU, Președinte LAUREATH

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu