marți, 28 august 2012

Sinestesia



Arta plastica contemporana romaneasca


Elena Oleniuc, Elena Bissinger, Irina Dragomir


Hotel El Greco, Bucuresti


28 august - 17 septembrie 2012




   Sinestesia este o calitate senzoriala particulara prin care o stimulare a unuia dintre simturi duce la un raspuns automat al altui simt. Persoanele cu sinestesii pot auzi culori sau vedea sunete sau asigna o savoare unei anumite texturi .
   O parte dintre noi, detinem in mod natural aceasta calitate. Unii psihologi de la Universitatea din Amsterdam sustin ca sinestesia poate fi invatata.
   Expozitia Sinestestia este o experienta vizuala, tactila si muzicala si olfactiva completa. Ciclul nimfetic realizat de Elena Oleniuc, in introducerea acestei expozitii este un descriptiv al subiectului sinestesic. Subiectul sinestesic este capabil sa traiasca o stare de intuitie si reverie lucida, care sublimeaza simturile intr-un soi de dialog reverberant.
   Comunitatea de arta propune in cadrul expozitiei de la Hotel El Greco, un discurs sinestesic. Sunteti invitati sa experimentati gustul, muzica si mirosul prin culoare si culoarea prin tactil si miscare.

Elena Oleniuc: “Fascinatia mea catre figurile angelice, cuprinse de reverie provine din experienta nemijlocita, din simtire.”
Elena Bissinger: “Stilul se afla la nivelul buricelor degetelor si in subconstientul nostru. Penelul este prelungirea degetelor, daca nu ar fi pensula am picta cu degetele.”
Irina Dragomir: “Urmaresc ca lucrarile mele sa fie vii, sa ofere un spectacol care sa ma descrie. Din acest motiv folosesc culori multe si puternice care sa atraga atentia si modele decorative care sa se joace cu ochiul privitorului si, poate, chiar sa-l surprinda."
***comunitateadearta.com

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu