joi, 21 aprilie 2016

Pe simezele brailene




Arta plastica contemporana romaneasca


Valeriu Herta


Centrul Cultural Nicapetre, Braila


23 aprilie 2016


   Vernisajul expoziției personale Valeriu Herța, designer și grafician, președintele secției Grafică a Uniunii Artiștilor Plastici și președintele secției Ex Libris a Societății Bibliofililor, ambele asociații din Republica Moldova - sâmbătă, 23 aprilie 2016, ora 11.00, la Centrul Cultural Nicăpetre (str. Belvedere nr. 1).


   Veleriu Herța, născut în anul 1960, a absolvit Institutul Politehnic din Chișinău, iar în prezent este profesor la Universitatea Ion Creangă din același oraș. A debutat în 1981, într-o expoziție republicană de Ex Libris și, de atunci, caligrafia artistică a devenit o constantă a creației sale, pentru promovarea ei în rândul tinerilor organizând concursul Crinii latini.
   Valeriu Herța este și un gravor renumit. Stampele lui se disting prin precizia desenului, prin subtilitatea raportului dintre lumină și umbră, prin armonia integrării formelor în compoziție.    
   Dintre cele mai valoroase gravuri, 22, realizate în perioade diferite, au fost donate pentru colecția Cabinetul de Stampe a Bibliotecii Academiei de Științe din Republica Moldova.
   Valeriu Herța, multiplu premiat în țară și peste hotare, expune la Brăila 55 de lucrări – desen, caligrafie, gravură și grafică digitală – într-o formulă nouă, neconvențională, adaptată spațiului galeriei.
Pentru publicul intersat, maestrul va oferi o lecție practică de caligrafie artistică.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu